• Haberler
  • Gündem
  • Cazip Umre fırsatlarını kaçırmayın! – Kocatepe Gazetesi

Cazip Umre fırsatlarını kaçırmayın! – Kocatepe Gazetesi

Şeneller Turizm Sahibi Hac ve Umre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şenel, Kocatepe Gazetesi muhabirine sezon başlangıcında Umre ibadetine yönelik detaylı bilgiler verdi.Burcu Aydın: Öncelikle Umre ibadeti nedir?Bilal Şenel: Umre insan hayatında çok önem taşıyan ibadetlerden birisidir. Allah Resulü (SAV) Efendimize  'Ya Resulullah Umre bizim için farz mıdır sünnet midir?' diye soruluyor. 'Umre sizin için [&hellip]

Şeneller Turizm Sahibi Hac ve Umre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Şenel, Kocatepe Gazetesi muhabirine sezon başlangıcında Umre ibadetine yönelik detaylı bilgiler verdi.
Burcu Aydın: Öncelikle Umre ibadeti nedir?
Bilal Şenel: Umre insan hayatında çok önem taşıyan ibadetlerden birisidir. Allah Resulü (SAV) Efendimize  “Ya Resulullah Umre bizim için farz mıdır sünnet midir?” diye soruluyor. “Umre sizin için hayırlarla dolu bir ibadettir.” Hayırlara ve rahmete çok ihtiyacımız olduğu şu günlerde insanların hayıra yönelmeleri, hayırlara ulaşmaları ve hayırlılarla karşılaşmaları için yapması gereken müthiş ibadetlerden bir tanesidir. Bir diğer hadisi şerifte “Körük nasıl demirin kirini ve pasını siliyorsa Umre de fakirliği ve günahları siler” buyuruyor Resulullah Efendimiz. Bu haseple Umre insanın kişisel gelişimidir. Umre insanın özüne doğru yaptığı, kendi hakikatine doğru yaptığı bir yolculuktur. Teslimiyetin zirvesidir. Allah’a teslim olmanın, Müslümanlığın, İslam’ın hakikatine ulaşmak için yapılan bir yolculuktur. Yani kısaca kişinin; Hakikatine, özüne doğru yaptığı bir yolculuktur. Allah bu konuda Ümmeti Muhammedi, beldemizi, hemşehrilerimizi, milletimizi,  Umre’nin hakikatine uygun, özüne bir yolculuk yapabilmeyi nasip etsin inşallah.
Burcu Aydın: Bu yılki Umre programı ne şekilde gerçekleşecek?
Bilal Şenel: Bu yılki Umre içinde bulunduğumuz Ekim ayı sonu, Kasım ayı başlangıcıyla sezon içerisinde sürecek. Daha önce kısa dönem olarak gerçekleştirilen Umre, artık Suudilerin Umre’yi genişletme çalışmalarıyla birlikte hemen hacdan sonra başlayan, Muharrem ayının birinci günü ile başlayıp, Kameri takvime göre Şevval ayının sonuna kadar gelen takvimde Umre’yi artık daha işlevsel hale getirildi. Dolayısıyla bu sene faaliyete geçmiş bulunuyor. Umre bu sene erken başladı. Şevval ayının sonu önümüzdeki Temmuz ayına tekabül ediyor. Temmuz ayının sonuna kadar da Umre fırsatından yararlanmak, bu ibadetten istifade etmek isteyen her şahıs için Umre geçerli olacaktır.
Burcu Aydın: Afyonkarahisar ve çevresi için Umre programı nasıl olacak? Ulaşım nasıl sağlanacak?
Bilal Şenel: Bizim bölgemizde Afyonkarahisar’da Kasım ayı ile başlayacak olan Umre Kasım ayına kadar devam edecektir. Biz Afyonlu acenteler olarak her ay düzenli olarak Zafer Hava Limanından eğer başarabilirsek birleşerek her acente yolcusunu buradan yazmak kaydıyla Bölgesel Zafer Havalimanını aktif hale getirerek hemşehrilerimizin de bu havalimanını kullanmalarını sağlayarak her ay düzenli seferler için çalışmalar yapıyoruz. Allah muvaffakiyetimizi arttırır da bu çalışmalar başarılı olur hem Umrecilerimiz hem alanımız hem Afyonumuz hem de havaalanımız hızlıca gelişmiş olur. Bölgesel havaalanı Afyon için bölge için yapılmış çok büyük bir nimet. Yarım saatte ulaşabiliyoruz. Bunun için bazı organizasyonlar gerekiyor. Bizler Afyon’da A grubu acenteciler olarak bu konuyla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Eğer başarılı olabilirsek bu bir başlangıç olacak. Bu sene böyle başlarsa seneye daha da güzelleşerek bu havaalanı direk Mekke’ye kutsal beldelere açılan bir kapı gibi kullanma şansını yakalamış oluruz.
Burcu Aydın: Umre ibadetinde süre ve fiyat tercihi nasıl şekilleniyor?
Bilal Şenel: Umre ibadeti için iki gün dahi yeterlidir. Butik Umre yapmak isteyen misafirlerimiz oluyor. Hafta sonu Umre ibadetini yapıp hafta başı işinin başında olmak isteyen misafirlerimiz de var. Bunun yanı sıra 1 hafta, 15 gün ve 25 gün olmak üzere Ramazan ayında da 35 günlük Umre programlarını değerlendirmek isteyenlerde mevcut. Bu sene geçen seneye nazaran döviz bazında daha indirimli durumdadır. Umre fiyatlarında düşüş var. Bu da bir avantajdır. Umre niyeti olanların fırsatı değerlendirmeleri şahsi menfaatleri icabıdır. Döviz fiyatındaki iniş çıkışla kafalarda bir karışıklık var. Bu karışıklıktan dolayı bir kararsızlık oluşuyor. Bu kararsızlık şu an için piyasayı biraz durağanlığa götürüyor. Ama insanlarımızın durumu fark etmesiyle beraber bir toparlanma süreci de söz konusudur. Bu sene fiyatlar daha da cazip hale gelmesiyle inanıyorum ki bu kararsızlık kalkınca bu sezon daha keyifli farklı bir sezon geçireceğiz. Fiyat olarak 5 bin TL’lik bir organizasyonla da 15 bin TL’lik bir organizasyonla da Umre’ye gitmek mümkündür. Umre niyeti olanlara bir telkinimiz de cezalı, soruşturmalı ya da men edilmiş seyahat acenteleri yerine güvenilir acenteleri mağdur olmamaları için tercih etmeleridir. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme