• Haberler
  • Gündem
  • 'Cazibe merkezi Emre Gölü tesisi ülke ekonomisine katkı sağlıyor'

'Cazibe merkezi Emre Gölü tesisi ülke ekonomisine katkı sağlıyor'

İhsaniye İGM Üyesi İrfan Seçen, yerli ve yabancı turistlerin uğrak alanı haline gelen ve cazibe merkezi olduğunu vurguladığı Emre Gölü Sosyal Tesisinin ülke ekonomisine katma değer sağladığını belirtti   İl Genel Meclisi (İGM) İhsaniye İlçesi AK Parti Meclis Üyesi İrfan Seçen, ilçeye bağlı Döğer Beldesi'nde Emre Gölü Sosyal Tesisi ile ilgili mecliste söz alarak sunum [&hellip]

İhsaniye İGM Üyesi İrfan Seçen, yerli ve yabancı turistlerin uğrak alanı haline gelen ve cazibe merkezi olduğunu vurguladığı Emre Gölü Sosyal Tesisinin ülke ekonomisine katma değer sağladığını belirtti

İl Genel Meclisi (İGM) İhsaniye İlçesi AK Parti Meclis Üyesi İrfan Seçen, ilçeye bağlı Döğer Beldesi’nde Emre Gölü Sosyal Tesisi ile ilgili mecliste söz alarak sunum yaptı.
“YERLİ VE YABANCI
TURİSTLER ZİYARET EDİYOR”
İrfan Seçen, Emre Gölü Sosyal Tesisi etüt proje çalışmasının Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun talimatıyla 2013 yılında başlayıp 2017 yılında Eskişehir Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu, Bölge Müdürlüğü ve ilgili bakanlıklardan izin alınarak projelendirildiğini söyledi. Seçen, “Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in ilimizde göreve başlamasıyla kendisine yaptığım hayırlı olsun ziyaretinde bu projeden bahsettim. Sayın Valimiz ertesi gün projeyi istedi. İki gün sonra bakanlıktan ödeneği ayrılarak 2020 yılında İl Özel İdaresi tarafından ihaleleri yapılarak kısa süre sonra turizme kazandırıldı. Şu anda buraya yoğun bir iç ve dış turist ziyareti olmaktadır. Emre Gölü Sosyal Tesisi ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamaktadır.” dedi.
“EMRE GÖLÜ CAZİBE MERKEZİ”
Sıcak hava balonu deneme uçuşlarının önceki dönem Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz zamanında yapıldığını belirten Seçen şöyle konuştu: “Sıcak hava balonu uçuş çalışmalarını Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’inde zirveye taşımasıyla günlük uçuşlar yapılmaktadır. Sekiz yıldır hayalini kurduğumuz Döğer-Emre Gölü Sosyal Tesisleri 42 bin metrekare alana sahiptir. Sıcak hava balon uçuşları, tekne, kano turlarıyla turizm cazibe merkezidir. Projenin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerini esirgemeyen; Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e, Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Milletvekilimiz Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, Tarım ve Orman Bakan Yardımcımız Akif Özkaldı’ya, Milletvekillerimiz Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven’e, Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e, İGM Başkanımız Av. Burhanettin Çoban’a, İl Özel İdaresi Genel Sekteri Murat Toy’a, Özel İdare birim müdürlerimize, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır’a, İGM üyelerine kısaca tüm emek sahiplerine teşekkür ediyorum. İnşallah uygun bir zaman diliminde Döğer Beldesi’nde Emre Gölü Sosyal Tesislerinde bir meclis toplantımızı yapacağız.”
Seçen sunumunu Emre Gölü Sosyal Tesislerini tanıtan video izletisiyle tamamladı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme