Caz kulağa lokum damaklara dokundu

Afyonkarahisar’da bu yıl 14’üncü düzenlenen Caz Festivali, Ali Çetinkaya Tren Garı’ndaki açılış konseri ile başladı. Sisa Feherova Quartet sahne aldığı konserde, izleyenlere Afyonkarahisar’ın ünü ülke sınırlarını aşan tadı lokum dağıtıldı Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği festivalin afiş ve davetiyeleri maden faciası nedeniyle siyah renkte bastırıldı. Afiş ve davetiyelere İngilizce ve Türkçe ‘Kalbimiz Soma’da diye [&hellip]

Caz kulağa lokum damaklara dokundu

Afyonkarahisar’da bu yıl 14’üncü düzenlenen Caz Festivali, Ali Çetinkaya Tren Garı’ndaki açılış konseri ile başladı. Sisa Feherova Quartet sahne aldığı konserde, izleyenlere Afyonkarahisar’ın ünü ülke sınırlarını aşan tadı lokum dağıtıldı

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği festivalin afiş ve davetiyeleri maden faciası nedeniyle siyah renkte bastırıldı. Afiş ve davetiyelere İngilizce ve Türkçe ‘Kalbimiz Soma’da diye yazıldı. Açılışta yaptığı konuşmada yakın tarihte Soma faciasında heyetını kaybeden maden işçileri ve ailelerine saygı amacıyla tüm konserlerin madencilerin anısına gerçekleştirildiğini ifade eden Başkadem, festivalin bu yıl 14’üncü yılı olduğunu hatırlattı. Başkadem, “Bu süreye yüzlerce konser sığdırdık. Dünyanın her yerinden önemli cazcıları Afyon’a getirdik. Amacımız Afyon halkına, Afyon çocuklarına büyük şehirlerde yapılan caz festivalini getirmek, onları dünya yıldızlarıyla buluşturmak” diye konuştu.
SİSA FEHEROVA
MUHTEŞEM PERFORMANS
Yerli ve yabancı pek çok müzisyen ve sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 14. Afyonkarahisar Caz Festivali, Sisa Feherova Quartet açılış konseriyle başladı. Bu yıl konserlerin Soma faciasında ölen maden işçileri anısına gerçekleştirildiği festivalin ilk gününde Çek ve Slovak sanatçılardan oluşan Sisa Feherova dörtlüsü, sahne performansıyla izleyenlerden tam not aldı. Güçlü ve enerjik sesiyle dikkat çeken grubun solisti Simona Feherova, sempatik tavırlarıyla da büyük alkış aldı. Feherova’nın eşsiz vokallerine gitarda Tony Dlapa, basta ise Matij Cerny eşlik ederken, grubun bateristi Jan Chalupa sololarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.
KONSERE LOKUMLU DESTEK
Konser sırasında zaman zaman geçen trenlere el sallayarak karşılık veren solist Simona Feherova, zaman zaman müzik sesine karışan tren düdüklerine gülerek karşılık verdi. İzleyicilere Afyon lokumu dağıtılan konser, hem kulaklara hem de damaklara hitap etti. Konserlerin yanı sıra Afyonkarahisar’ın ilçe ve köy okullarında söyleşilerin de yapılacağı Caz Festivali, 7 Haziran Cumartesi akşamı gerçekleştirilecek Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası konseriyle sona erecek. Her gün bir konserin yer aldığı festivalde, ücretsiz olarak izlenebilecek konserler Ali Çetinkaya Tren Garı ile Afium Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek.
>> Mustafa ERTÜRK’ün haberi

Bakmadan Geçme