• Haberler
  • Siyaset
  • 'Caz Festivali'ne para yokta Motokros yarışlarına para var mı?'

'Caz Festivali'ne para yokta Motokros yarışlarına para var mı?'

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Caz ve Klasik Müzik Festivallerinden desteklerini çektiklerini iddia ettiği Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Valiliği eleştirdiklerini söyledi. Akyıldız, 'Bu festivallerin mutlaka yapılması gerekirdi. Belediye Başkanına sormak isterim Caz Festivaline para yokta, Motokros yarışlarına mı para var?' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında CHP Merkez İlçe Başkanı [&hellip]

CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız, Caz ve Klasik Müzik Festivallerinden desteklerini çektiklerini iddia ettiği Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve Valiliği eleştirdiklerini söyledi. Akyıldız, “Bu festivallerin mutlaka yapılması gerekirdi. Belediye Başkanına sormak isterim; Caz Festivaline para yokta, Motokros yarışlarına mı para var?” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanlığında CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız dün öğleden sonra basın toplantısı düzenledi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“PANDEMİDE ÖLMEYEN HALK ZAMLARLA ÖLDÜRÜLÜR HALE GETİRİLDİ”
Ömer Akyıldız, Covid-19 pandemisinde ölmeyen halkın ekonomide yapılan zamlarla öldürülür hale getirildiğini söyledi. Akyıldız, “Zamlar karşısında halkımız gerçekten sıkıntı yaşamaktadır. Esnafımız bu zamlar karşısında neredeyse elektrik faturalarını ödeyemez duruma gelmiştir. Kime dokunursak dokunalım; Esnafa dokunsak, emekliye dokunsak, çiftçiye dokunsak gerçekten hepsi aynı sıkıntıları yaşadıklarını söylemektedir. Bir konuşsak bin ah işitiyoruz. Gerçekten Afyon’da ki tüm halkımız ekonomik sıkıntılar içerisinde boğuşuyor. Bilindiği üzere Afyon tarım kentidir. Kırsal nüfusunun çok olduğu bir yerdir. Ekim zamanı geldi. Çiftçilerimize gerekli güven verilmediği için ekim yapıp yapmamakta çiftçilerimiz gerçekten kararsız kalmıştır. Çıkaracağı suyun ve kuyunun harcayacağı elektirik faturasını mı ödeyecek? Gübreye yapılan zammı mı karşılayacak? Halkımız gerçekten tohum maliyetini nasıl çıkarırız durumuna gelmiştir.” dedi.
“ÇİFTÇİYE MAZOT GÜBRE VE TOHUM DESTEĞİ VERİLMELİ”
Halka güven verilerek hükümet tarafından gerekli açıklamaların yapılması gerektiğini dile getiren Akyıldız, “Çitçilerimizin tarım alanlarını ekmesi sağlanmalıdır. Üretimle ilgili olarak CHP Çıkrık Belde Başkanı arkadaşımızı Hasan Hüseyin Ölçer açıklayacaktır. Kendisi aynı zamanda bir çiftçidir. Yaşanan sıkıntılarla bire bir karşılaşan bir arkadaşımızdır. Şunu söylemeden geçemeyeceğim; Sarık köyünde yaşayan ve sıfır kilometre traktöre sahip bir çiftçi arkadaşımız eşşeğiyle tarlasını sürer hale geldiğini söyledi. Tarımda geldiğimiz nokta budur. Çiftçi traktörüne mazot koyup kontağını çeviremiyor. Bu sorunlara acilen çözüm üretilerek çiftçiye mazot, gübre ve tohum desteği verilmelidir. Çiftçi üretmezse bizler kentte açız.” diye konuştu.
“CAZ VE KLASİK MÜZİK FESTİVALLERİ NEDEN YAPILMIYOR?”
Afyonkarahisar’da Caz ve Klasik Müzik Festivallerinin 21 yıldır yapıldığını belirten Akyıldız, “Afyon’da Caz ve Klasik Müzik Festivalleri 21 yıldır yapılmaktaydı. Bu yıl itibariyle bu festivallerin yapılmayacak olması hepimizi üzmüştür. Çünkü bu festivaller Afyon için kültür adına inanılmaz bir tanıtımdı. Buradan bu festivalden desteğini çeken Belediye Başkanını ve Valiliğimizi elbette eleştiriyoruz. Kültürel anlamda Afyon’a inanılmaz tanıtımı olan festivallere desteğin devam etmesi gerekirdi. Bu festivallerin mutlaka yapılması gerekirdi. Belediye Başkanına sormak isterim; Caz Festivaline para yokta Motokros yarışlarına mı para var? Motokros yarışları için Belediye’nin kaç para harcadığını acilen açıklamasını istiyoruz. Demek ki para var. Paraların doğru yerlere harcanması gerekir. Mutlaka kültürede destek verilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.
“TÜM SORUNLARIN ÇÖZÜM MERCİ CHP İKTİDARIDIR”
“Bu iktidar sağlıkta devrim yaptık diye sürekli açıklama yapıyor.” diyen Akyıldız sözlerini şöyle tamamladı: “AFSÜ’de hangi doktorların olmadığı malumdur. Maalesef Devlet Hastanesi’nde de Çocuk Nöroloji Uzmanı yoktur. Bu nedenle hasta çocuklarımızın Eskişehir’e gitmek zorunda kaldıklarını, komşu illere Antalya’ya gittiğini görüyoruz. O kadar büyük devasa hastaneler yapıp içini doldurmamak? Elbette bunların doktorlara bakış açısını biliyoruz. Giderlerse gitsinler anlayışınıda biliyoruz. Biz bu anlayışı yıkacağız, doktorlarımıza da sağlık çalışanlarımıza da sonuna kadar sahip çıkacağız. Tüm bunların çözüm merci CHP iktidarındadır. Biz Antalya’da düzenlenen ‘İktidara Hazırız’ toplatısında bunu gördük. Tüm örgütler iktidara hazır. CHP tüm bu sorunları çözecektir.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme