Caz Festivali başladı

22. Afyonkarahisar Caz Festivali'nin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, açılış konserinde yaptığı konuşmada bu yılki festivalin düzenlenmesinde Afyonluluk bilinci gösteren üç isme özellikle teşekkür etti. Başkadem, sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isim olduğunu vurguladığı Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın Afyonkarahisar için bir kazanç olduğunu söyledi Afyonkarahisar Caz Festivali, 22. yılında yurt içi ve dünyadan önemli caz [&hellip]

22. Afyonkarahisar Caz Festivali’nin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, açılış konserinde yaptığı konuşmada bu yılki festivalin düzenlenmesinde Afyonluluk bilinci gösteren üç isme özellikle teşekkür etti. Başkadem, sanat dünyasının yakından tanıdığı bir isim olduğunu vurguladığı Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın Afyonkarahisar için bir kazanç olduğunu söyledi

Haber

Haber

Afyonkarahisar Caz Festivali, 22. yılında yurt içi ve dünyadan önemli caz sanatçılarını 7-11 Haziran 2022 tarihleri arasında ağırlayacak. Genel Sanat Yönetmenliği’ni Hüseyin Başkadem’in üstlendiği 22. Afyonkarahisar Caz Festivali’nin açılış konseri 6 Haziran 2022 Pazartesi akşamı NG Afyon’da gerçekleştirildi. Açılış konserine; Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve eşi Sevim Zeybek, sanat ve edebiyat dünyasının tanınmış isimleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Festivalin ilk gün batımı konseri hava muhalefeti nedeniyle Ayazini köyü Frig Vadisi yerine NG Afyon NG lobisinde gerçekleştirildi.
“CUMHURBAŞKANIMIZIN
TEVECCÜHÜ ONURLANDIRDI”
Festivalin açılış konserini Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ve solist Katerina Vackova gerçekleştirdi. Konser öncesi konuklara hitap eden festivalin Genel Sanat Yönetmeni Hüseyin Başkadem, Afyonkarahisar Caz Festivali’nin 2021 yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldüğünü belirtti. Başkadem, “Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle bu ödüle layık görüldük. Ödül sonrası yaptığımız ilk programımızdı. Bu ödül Sayın Cumhurbaşkanımızın Afyon Caz Festivali’nden dolayı bizlere takdim edilmesini istedi. Bu ödüle layık görüldük. Bu vesile ile Afyonumuz’a ve bizlere büyük bir onur bahşeden Sayın Cumhurbaşkanımıza bur kez daha tekrar teşekkür ediyorum. Kültür ve Turizm Bakanlığı ödülü devletimiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri en büyük ödülüdür. Değişik isimlerle günümüze gelmiştir. 1960’tan 1970’li yıllara kadar başka isimlerle gündeme gelmiştir. 1979 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı büyük ödülü olarak adlandırılmıştır. 1979 yılından sonra verilen ödülümüz Sayın Cumhurbaşkanımızın ödülü ile çakışmaması için büyük ödül ismi özel ödüle çevrilmiştir. Afyon’un Caz Festivalinden dolayı böyle bir ödüle layık görülmesi şehrimiz için büyük bir onurdur.” dedi.
“VALİMİZ YİĞİTBAŞI AFYON İÇİN BÜYÜK BİR KAZANÇ”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, önceki dönem Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’e teşekkür eden Başkadem, “Kendilerine teşekkür ediyorum çünkü bu bizim için bir vefadır. Bizi hiç yalnız bıramadı. Afyon çok ilginç bir yerdir. Çok yerde dedikodu çıkar. Ama 22. Afyonkarahisar Caz Festivaline aktarılan ödenekle, büyük ödülün Afyon’a gelmesinde payı vardır. Kendilerine şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Afyonumuz sanat dünyası için özel bir yeri olan bir Vali’ye kavuştu. Sayın Valimiz Doçent Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Türk edebiyat ve sanat dünyasının yakından tanıdığı bir valimizdir. Bir çok ağabeyimiz, dostumuz Sayın Valimizi yakınen tanıdıklarını söylediler. Sayın Valimizin ben Afyon için büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Çünkü Afyon’un kültürel, sanatsal ve turizm alanında yeni açılımlara ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Afyon’da yapılan hizmetler içerisinde özellikle Frig Vadisi projeleri ve birçok devam eden proje vardır.” diye konuştu.
“AFYON’DAKİ İŞBİRLİĞİ MUTLU EDİYOR”
“Son yıllarda devlette olmayan bir işbirliğini Afyon Belediyesi ile beraber gerçekleştiriyorlar. Bu Afyon adına çok önemli bir kazanımdır.” diyen Başkadem, “Çünkü politika genellikle çatışma ile gider. Bizim burada işbirlğiyle gidiyor. Ben siyasetçi değilim. Ama bu durumu gördükçe kişisel olarak kültür ve sanat adamı olarak çok mutlu oluyorum. Bunun daha da çok artarak devam edeceğini biliyoruz. Sayın Valimiz Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na Afyonkarahisar Valiliği görevinde başarılar diliyorum. İnşallah Afyonumuz için daha güzel işlere imza atarlar. Sayın Valimiz festivalimizin açılış konserine katılarak bizleri onurlandırdılar.” şeklinde konuştu.
“ARABACI, GÜZBEY,
KÜÇÜKKURT AFYONLULUK BİLİNCİ GÖSTERDİLER”
Kovid-19 pandemisinden sonraki süreçte festival organizasyonlarının hiç kolay olmadığının altını çizen Başkadem şunları söyledi: “Zor zamanlarda birşeyi hep beraber başarmaya çalıştık. Bu festivalin gerçekleşmesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Afyonkarahisar Valiliği’nin, Afyonkarahisar Belediyemizin, ATSO’nun, Afyonumuzun seçkin iş insanları ve kurumların özel desteği vardır. Bu yılki festivalimizde teknik olarak aşılması gereken sıkıntılarımız oldu. Özellikle bu yılki festivalin gerçekleşebilmesi için ben başta Sayın Mustafa Enis Arabacı’ya, Sayın Mehmet Emin Güzbey’e ve Sayın Sezer Küçükkurt’a sarf ettikleri özel çabalar için çok teşekkür ediyorum. Afyonluluk bilinci gösterdiler. Kendilerine özel olarak teşekkür ediyorum.”
KONSERDE ANKARA KENT ORKESTRASI VE VACKOVA SAHNE ALDI
22. Afyonkarahisar Caz Festivali programına Türk edebiyatının çok değerli isimlerinin katıldını vurgulayan Başkadem şunları kaydetti: “Yıllardır görünmeyen çok büyük bir destekçimiz var. Benim için çok büyük bir kıvançtır. Sayın Nafi Güral’a ve ailesine çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok büyük bir yükü üstleniyorlar. Bu vesileyle Sayın Nafi Güral ve eşine şükranlarımı sunuyorum.” Şef Kemal Günüç yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası ile birlikte Çek solist Katerina Vackova sahne aldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme