Caz Festivali 2 Haziran’da başlıyor

Afyonkarahisar Caz Festivali, 14’üncü kez sanatseverlerle buluşuyor. Festival’de ilk konser, 2 Haziran’da Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem'in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali 2-7 Haziran tarihleri arasında onun dördüncü kez yapılacak. Anadolu'nun bu en uzun soluklu Festivaline her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı müzisyenler katılıyor Festivalin okul etkinlikleri bölümünde de müzisyenler Afyonkarahisar'ın farklı [&hellip]

Caz Festivali 2 Haziran'da başlıyor

Afyonkarahisar Caz Festivali, 14’üncü kez sanatseverlerle buluşuyor. Festival’de ilk konser, 2 Haziran’da

Genel Sanat Yönetmenliğini Hüseyin Başkadem’in üstlendiği Afyonkarahisar Caz Festivali 2-7 Haziran tarihleri arasında onun dördüncü kez yapılacak. Anadolu’nun bu en uzun soluklu Festivaline her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı müzisyenler katılıyor; Festivalin okul etkinlikleri bölümünde de müzisyenler Afyonkarahisar’ın farklı ilçe ve köy okullarında söyleşi ve konserler gerçekleştirecekler.
GAR VE AFİUM’DA
Festivalin kronikleşen sıkıntıları ise bu yıl da artarak devam ediyor. Maddi sıkıntılar son yıllarda desteğini kesmeyen Turizm ve Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla bu yıl da kısmen aşıldı. Ancak bu kez daha yoğun ve sıkıştırılmış bir konser program dinleyicileri bekliyor. Sergiler gibi festival etkinlikleriyse hafta boyunca devam edecek. Konserler için yine müziği şehre yaymak ve yaşayan bir festival olması bakımından Ali Çetinkaya Tren Garı ve AFİUM Alışveriş Merkezi gibi halkla iç içe mekanlar tercih edildi. Festivalin klasikleşen etkinliği Tan Oral Müzik Karikatürleri Sergisi de yine Ali Çetinkaya Tren Garı’nda Afyon halkıyla bir araya gelecek. (Kocatepe Haber Merkezi)

Soma’ya saygı

Bu yılki Festivalde, yakın tarihte Soma faciasında yitirdiğimiz maden işçileri ve ailelerine olan saygı nedeniyle, tüm konserler Soma’lı madencilerin anısına gerçekleştirilecek…

Açılış konserini SisaFehérová Dörtlüsü verecek. Topluluk, Çek Cumhuriyeti ve Slovakya kökenli grup üyeleri Prag sahnelerinin en aranılan isimlerinden oluşuyor. Geleneksel caz ve funk standartlarını oldukça gelenek dışı bir şekilde icra ediyorlar ve daha çok da kendi özgün bestelerini seslendirmeyi tercih ediyorlar. Toplulukta Jan Chalupa – bateri, Matejcerny – bas, Antonín Dlapa – gitar ve Simona Fehérová’dan – vokal yer alıyor.

Bakmadan Geçme