Çayırbağ Katliamına Ceza Yağdı

Kocatepe'nin sütunlarına 20 Aralık 2023 tarihinde 'Afyon'da Eski Damat Katliam Yaptı: 4 ölü' başlığıyla taşıdığı cinayet üzerine açılan davanın ilk duruşması da kamuoyuna sadece Kocatepe tarafından takip edilerek aktarılmıştı. Sanık M.M.T.'nin eşi ve ailesiyle birlikte toplam 4 kişiyi öldürdüğü dava ikinci duruşmada karara bağlandı. Sanık M.M.T.'ye ceza yağdı

Afyonkarahisar 3. Ağır Ceza Mahkemesinde 9 Temmuz 2024 tarihinde görülen ilk duruşmadan sonra dün görülen ikinci duruşmada yargılama tamamlandı.

DÖRT KİŞİNİN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ CİNAYET ÇAYIRBAĞ’DA GERÇEKLEŞTİ

Hatırlanacağı üzere 9 Temmuz 2024 tarihinde görülen ilk duruşmada tarafların birbirini karşılıklı suçladıkları iddialar gündeme gelmişti. Afyonkarahisar merkeze bağlı Çayırbağ Beldesinde 19 Aralık 2023 tarihinde boşanma sürecinde olduğu eşi maktul Havva Nur Şenol’u (25), kayınvalidesi Cemile Şenol’u (44), kayınpederi Âdem Şenol’u (47) ve eşinin anneannesi Emine Tanış’ı (67) pompalı tüfekle vurarak öldüren Sanık M.M.T’nin (26) yargılandığı dava ikinci duruşmada karara bağlandı.

SANIĞIN KAYINBİRADERİ, PATRONU VE ARKADAŞI TANIKLIK YAPTI

Karar duruşmasında sanık M.M.T’nin eski patronu, arkadaşı ve kayınbiraderi yeminli tanıklık ettiler. Kayınbirader H.K. duruşmada verdiği ifade de olayların sanığın minibüs kiralamasıyla başladığını, sanığın öldürdüğü eşi ve ailesinin Esra Erol’un programında “çocuk kaçırma” adı altında dolandırıldıkları iddiasıyla 350 bin TL’nin üzerinde para talep ettiklerini, televizyon programı sonrası sanığın çalıştığı işinden olduğunu aktardı.

Sanığın samimi arkadaşı olduğunu belirttiği Ş.Ç, ise sanığın öldürdüğü eşi ve ailesi ile geçimsizliklerinin olduğunu, eşlerin ayrılma ve barışma süreçlerindeki kavga ve tartışmalara tanıklık ettiğini anlattı.

Sanığın minibüs şoförlüğü yaptığı hattın sahibi A.D duruşmada verdiği ifade de şunları söyledi: “Benim Bayındırlık hattında minibüsüm var. Sanık şoför olarak çalışıyordu. Kendisine almam gereken Şoför Tanıtım kartını o dönemki belediye yönetiminden alamadım. Dönemin yetkilisi yaptığım görüşmede, ‘Kart veremeyiz, o çocuğu araçtan indireceksin.’ dedi. Tanıtım kartını alamadığım için bir problemimiz olmamasına rağmen sanık M.M.T.’yi işten çıkarmak zorunda kaldım.”

“4 YAŞINDAKİ OĞLUM NE ZAMAN ÇIKACAKSIN DİYE SORUP AĞLIYOR”

Sanık M.M.T.’nin avukatları yazılı savunmalarını verdiklerini belirterek yaptıkları sözlü savunmada, haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasını, sanık hakkındaki kararın adil şekilde yapılacak bir yargılama sonucu verilmesini, şüpheden sanık yararlanır ilkesinin göz ardı edilmemesini talep ettiler.

M.M.T. karar öncesi sorulan son sözünde şunları söyledi: “Pişmanım, keşke bunlar hiç olmasaydı. Ağza alınmayacak ağır küfürler edilerek bana saldırdılar. Kendimi savunmak zorunda kaldım. Mahkemeyi oyalamadan samimiyetle olan biten her şeyi anlattım. Kendimden geçtim, oğlumu düşünüyorum. 4 yaşında oğlum her görüş günüme geliyor. Bana ‘Baba ne zaman çıkacaksın?’ diye sorup ağlıyor.”

2 AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 1 MÜEBBET VE 24 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti oybirliğiyle sanık M. M.T.’nin üzerine atılı “Eşi Kasten Öldürme”, “Kadına Karşı Kasten Öldürme” ve Kasten Öldürme suçlarını sabit gördü. Sanık M.M.T.’ye eşi Havva Nur Şenol’u öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, eşinin anneannesi Emine Tanış’ı öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, kayınpederi Adem Şenol’u öldürme suçundan müebbet hapis cezası ve kayınvalidesi Cemile Şenol’u öldürme suçunda “Haksız Tahrik” hükümleri uygulanarak 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın tutukluluk hali hükmen devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme