• Haberler
  • Genel
  • Çay'ın çehresini değiştirecek projeler – Kocatepe Gazetesi

Çay'ın çehresini değiştirecek projeler – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olan Soner Aytaç Nal, iddialı projeler hazırladı. Nal, aday adaylığından sonra resmi aday olup Belediye seçimlerini kazanırsa uygulayacağı fabrika ve hafif raylı sistem projeleriyle Çay'ın çehresini değiştireceğini belirtti Afyonkarahisar Çay ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Belediye Başkanlığı için aday adayı olanlar belli olmaya başladı. Çay Belediye [&hellip]

Çay’ın çehresini değiştirecek projeler

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesinde AK Parti’den Belediye Başkan Aday Adayı olan Soner Aytaç Nal, iddialı projeler hazırladı. Nal, aday adaylığından sonra resmi aday olup Belediye seçimlerini kazanırsa uygulayacağı fabrika ve hafif raylı sistem projeleriyle Çay’ın çehresini değiştireceğini belirtti

Afyonkarahisar Çay ilçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Belediye Başkanlığı için aday adayı olanlar belli olmaya başladı. Çay Belediye Başkan Aday Adayları arasında Soner Aytaç Nal, önemli projelerle dikkat çekiyor. Soner Aytaç Nal, “Partim uygun görürse ben burada Belediye Başkanlığı için aday olmak istiyorum. Belediye Başkanlığı’nı kazandığım takdirde uygulayacağım projeler şimdiden hazır” dedi.
İŞSİZ GENÇLERE İSTİHDAM
SAĞLAMAK ŞART
Çay’ın ihtiyaçlarını iyi tahlil ettiğini, stratejik bir bölgede olan ilçenin gelişmesinin önünde hiçbir engel bulunmadığını belirten Nal, “Öncelikli hedefim şudur: İlçemin işsiz gençlerine istihdam sağlamak için özel sektör işbirliği ile demiryolu hattı geçen ve istasyonu bulunan ilçemize Vagon Tamir ve Onarım Fabrikası’nın kurulması için gayret göstereceğim. Bununla birlikte şehiriçi ulaşımda, şehir merkezinden Yeni Devlet Hastanesi’ne kadar hafif raylı bir sistem için netice alacak görüşmeler yaptım” dedi.
EKONOMİK KALKINMA ÖNCELİKLİ
Çay’da ekonomik kalkınma için istihdamın da artması gerektiğini kaydeden Soner Aytaç Nal, “Vişne diyarı olan ilçemize meyve suyu fabrikası, ayrıca bisküvilik buğday üretimi yapılan ilçemizde Bisküvi-Kraker ürünleri fabrikası kurulması için de altyapı sağlayacağım” diye konuştu.
İLÇE İÇİN ÖNEMLİ HEDEFLER
AK Parti Çay Belediye Başkan Aday Adayı Soner Aytaç Nal, ilçe için tasarladığı hedeflerini ise şöyle sıraladı:
“AK Parti Belediyecilik anlayışına uygun, modern ve yaşanabilir, güler yüzlü bir Çay ilçesi oluşturmak. Kent içi ulaşımda mevcut yolların iyileştirilmesi ile kentin büyümesiyle paralel yeni çok amaçlı yolların planlanarak gerçekleştirilmesi. Üç büyük kentin ulaşımının sağlandığı bir kavşakta olan ilçemize, şehirlerarası ulaşımla ilgili ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanması sonucunda yeni ekonomik imkanların kazandırılması. Kanalizasyon ihtiyacının karşılanmasında yeni yerleşim bölgelerinin de dikkate alınarak, uzun süreli planlar yapmak. İçme suyu ihtiyacının karşılanmasında uzun vadeli çözümlerin bulunarak, susuzluğu ilçemiz gündeminden çıkarmak. İlçemizin sürekli temiz kalmasına yönelik, belediyemizi gerekli imkan ve kabiliyetlere sahip kılmak. İstihdamın artırılmasına yönelik, belediyecilik hizmetlerinin etkin kullanılmasıyla; ilçemizin ulusal bazdaki ulaştırma ve taşımacılıkla ilgili imkanlarını geliştirerek, hizmet sektörünün canlanmasını sağlamak. İlçemizde bol miktarda yetişen vişne, kiraz vb. ürünlerin sanayi ürünü haline getirilmesi için, sanayi tesislerinin kurulmasını teşvik etmek. Sportif faaliyetlerin geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına yönelik olarak, köyleri de kapsayacak tarzda yeni spor komplekslerinin yaptırılması. Bölgesel bazda Geri Kazanım Tesislerinin (Çöp, kağıt vb.) ilçemize kazandırılması. Orta vadeli bir planlamada, ilçemize ait bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Soner Aytaç Nal kimdir?
1975 yılında doğan Soner Aytaç Nal, AK Parti Siyaset Akademisi’nin Afyonkarahisar ve Simav seminerlerinde başarı belgesi elde etti. Nal, Kütahya’daki seminerdeki eğitimlerini de sürdürüyor. Afyonkarahisar Valiliği ve Çay Kaymakamlığı’ndan aldığı takdir belgesi bulunan Nal, Mermerler Holding tarafından verilen yatırım teşekkür belgesi sahibi. İyi derecede Almanca bilen Nal, orta derecede de Arapça biliyor. Nal, Afyonspor ikinci ligdeyken Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Çay Merkez Kalkınma Kooperatifi Başkanı da olan Nal, birçok sivil toplum kuruluşunda görev alıyor.

AK Parti Çay Belediye Başkan Aday Adayı Soner Aytaç Nal, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Çay ve Afyonkarahisar’a hizmetlerinin çok mühim olduğunu söyledi.
Nal, “Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun çalışmaları bizi
gururlandırıyor. Sayın Eroğlu’nun ülke genelindeki çalışkanlığı,
hepimize örnek oluyor. Sayın İl Başkanımız Mehmet Zeybek de
teşkilatları derleyip topluyor” dedi.

Bakmadan Geçme