Çay'dan 10 bin kişi göç etti

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, 'MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın başlatmış olduğu AR-GE çalışmalarımız tüm ilçelerimizin sorunlarının tespit edilip sizler aracılığıyla ilgili mercilere duyurulacak siyasi muhalefet anlayışı taşımaktadır' denildi.ÇAY'IN SORUNLARINADİKKAT ÇEKİLDİÇay ilçesinin sorunlarının gündeme getirildiği açıklamada, '3 Şubat 2002 tarihinde bölgede yaşanan ve Çay-Sultandağı depremi olarak adlandırılan talihsiz doğa olayına şahitlik etmiştir. Yaşanan [&hellip]

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, “MHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı’nın başlatmış olduğu AR-GE çalışmalarımız tüm ilçelerimizin sorunlarının tespit edilip sizler aracılığıyla ilgili mercilere duyurulacak siyasi muhalefet anlayışı taşımaktadır” denildi.
ÇAY’IN SORUNLARINA
DİKKAT ÇEKİLDİ
Çay ilçesinin sorunlarının gündeme getirildiği açıklamada, “3 Şubat 2002 tarihinde bölgede yaşanan ve Çay-Sultandağı depremi olarak adlandırılan talihsiz doğa olayına şahitlik etmiştir. Yaşanan sıkıntılar ve 6.3 büyüklüğündeki deprem fay hattı üzerindeki sanayi bölgesine ciddi zararlar vermiştir. Devletimiz ilçemizdeki vatandaşlara el uzatmış, iş yeri yıkılan esnafımıza, düşük kredi faizi ile TOKİ’nin de devreye girmesi ile Ziraat Bankası aracılığı ile kredi sağlamış ve bina yapımına başlanmıştır. Ancak enkaz durumunda olan Çay Sanayi aynı bölgeye tekrar inşa edilmiştir. 170 iş yeri olan sanayi şu anda 70 ila 80 dükkanı faal, geri kalanı ise depo mahiyetinde kullanılmak üzere atıl bir vaziyette beklemektedir. Üstelik ödenmeyen kredilerin faize binmesi ve icra dairelerine sevk edilmesi sanayi esnafımızı mağdur bırakmıştır. Depremden gelen maddi ve manevi zararı karşılamak ilçe halkı için zor olduğundan bu olay sonrası göç veren ilçemiz yaklaşık 10 bin kişilik bir göç kaybı yaşamıştır. Bu da ekonomik bir çöküntüye sebep olmuştur” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme