• Haberler
  • Genel
  • “Çay’da yeşil miras katlediliyor” – Kocatepe Gazetesi

“Çay’da yeşil miras katlediliyor” – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi Çay Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özkan, Çay ilçesinde orman arazilerinin katledildiğini söyledi Cumhuriyet Halk Partisi Çay Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özkan, Çay ilçesinde orman arazilerinin katledildiğini, buna karşı tepki göstereceklerini belirtti. Özkan, “İlçemizde yeşil miras baraj yapımı adı altında katledilmektedir. Bu katliama yerel yönetim alkış tutmakta ve destek vermektedir. 5 Aralık 2013 [&hellip]

"Çay'da yeşil miras katlediliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Çay Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özkan, Çay ilçesinde orman arazilerinin katledildiğini söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi Çay Gençlik Kolları Başkanı Özgür Özkan, Çay ilçesinde orman arazilerinin katledildiğini, buna karşı tepki göstereceklerini belirtti. Özkan, “İlçemizde yeşil miras baraj yapımı adı altında katledilmektedir. Bu katliama yerel yönetim alkış tutmakta ve destek vermektedir. 5 Aralık 2013 tarihinde Çay Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız suç duyurusundan sonra partililerim ve arkadaşlarım olmak üzere birçok tebrik aldım. Tebrik edenler arasında geçmiş dönem AKP’ye oy veren hemşerilerim de var. Başta partililerim olmak üzere herkese çok teşekkür ederim.
Adalet ve Kalkınma Partisi 2 dönemlik yerel ve 3 dönemlik iktidarı boyunca Çay’a yatırım yapmamıştır. Tam aksine iş sahalarını yok etmiş, tarım ve hayvancılığı bitirmek için elinden geleni yapmıştır. Memleketimizde yüzlerce işçinin çalıştığı, esnafımızın ve Çay ekonomisinin de yüzünü güldüren SEKA selüloz fabrikası kapatılmış, satılmış ve rant elde edilmiştir. Örgütüm ve şahsım adına şu iki soruyu soruyorum; Bu mu Çay sevdası? Bu mu hizmet anlayışı?” diye sordu.
HER KESİME ÇAĞRI
“Yeşil Çay” tanımlamasının yapıldığı günlerin geride kaldığını söyleyen Özkan, “Yeşil Çay deyimi, yıllardan beridir ilçemiz için marka haline gelmiştir. İçerisinden Çay geçen, sırtını Sultandağlarına dayamış olan ilçemiz bu deyimi kimsenin lütfüyle değil coğrafi konumu, yeryüzü şekli ve iklim tipiyle elde etmiştir. Bu deyimi yok etmek isteyenler orman ve ağan düşmanıdırlar. Ziraat Mühendislerini, Çevre Mühendislerini, sivil toplum örgütlerini, dernekleri ve basını duyarlı olmaya davet ediyorum. Ormanlar tüm insanlığındır, sahip çıkmalıyız” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme