Çay’da pideye zam – Kocatepe Gazetesi

Çay Belediye Encümeni Ramazan pidesine zam yaptı Çay’da 300 gr yumurtalı pide 1.5 liradan satılacak. Bu zam vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmadı. Vatandaşlar, “Geçen yıl 400 gram ramazan pidesi 1.25 kuruştan satılıyordu. Bazı fırıncılar da 350 gram pideyi 1 liradan satmıştı. Bu kadar zam olur mu?” diyerek tepki gösterdiler.Belediye yetkilileri yapılan bu zammın normal olduğunu belirterek, [&hellip]

Çay'da pideye zam

Çay Belediye Encümeni Ramazan pidesine zam yaptı

Çay’da 300 gr yumurtalı pide 1.5 liradan satılacak. Bu zam vatandaşlar tarafından olumlu karşılanmadı. Vatandaşlar, “Geçen yıl 400 gram ramazan pidesi 1.25 kuruştan satılıyordu. Bazı fırıncılar da 350 gram pideyi 1 liradan satmıştı. Bu kadar zam olur mu?” diyerek tepki gösterdiler.
Belediye yetkilileri yapılan bu zammın normal olduğunu belirterek, “Fırıncı esnaflarımız ortaklaşa belediyemize dilekçe verdiler. Un ve diğer girdilerin fiyatlarını belirtmişler. Belediye encümenimiz inceleyerek isteklerini olumlu buldu ve 300 gr. yumurtalı pidenin satış fiyatının 1.5 lira olarak belirledi. Fırıncılar gramajı yükselterek fiyat ayarlamalarını serbest bıraktık. Belediye ekmek fabrikasında 300 gr pide 1.25 liradan satılmaktadır” açıklamasında bulundular. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme