'Çay'da en büyük sorun işsizlik'

CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, ilçesinde en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu söyledi. Selvi, 'Bizler her geçen gün iş bulma büroları gibi çalışmaya devam ediyoruz. Hala elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama yılmadık, yılmayacağız' dedi   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çay İlçe Başkanı Ali Selvi dün sabah partide basın mensuplarına Çay İlçesi'nde yaşanan sıkıntıları [&hellip]

CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, ilçesinde en büyük sıkıntının işsizlik olduğunu söyledi. Selvi, “Bizler her geçen gün iş bulma büroları gibi çalışmaya devam ediyoruz. Hala elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama yılmadık, yılmayacağız” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çay İlçe Başkanı Ali Selvi dün sabah partide basın mensuplarına Çay İlçesi’nde yaşanan sıkıntıları anlattı.
“260 UZMAN ÇAVUŞ ÇAY’DA İŞ İSTİYOR”
CHP Çay İlçe Başkanı Selvi, ilçede ekonomik sıkıntılar yaşandığını küçük ve orta ölçekli esnafın iş yapamadığını bu nedenli ilçeden çok fazla göç gerçekleştiğini söyledi. Selvi, “Öyle bir kriz içerisindeyiz ki bu krizden çıkabilmek için hep beraber çırpınıyoruz. Ama maalesef iktidardan bu konuda herhangi bir şey almış değiliz. Örnek verirsek bana şu ana kadar Çay ilçemizde Uzman Çavuş olupta Belediye’den iş isteyen yaklaşık 260 insan var. Yıllar boyu dağlarda terörle mücadele etmiş bu insanlarımıza maalesef sahip çıkamıyoruz. Geçtiğimiz günlerde Çay’da küçük bir meyve işletme tesisi açıldı. Oraya şu ana kadar 350 başvuru var. Bu hafta durum ne olur bilemiyorum. Bizler her geçen gün iş kurumu gibi iş bulma büroları gibi çalışmaya devam ediyoruz. Bir nebzede olsa insanlarımızın yaralarına parmak basabilmek için çabalıyoruz.” dedi.
“KAYIK SÜRECEK SU YOK
YOL AÇILSA NE OLUR?”
Çay İlçesi’nde yapılan barajın büyük sıkıntıya neden olduğunu ve yıllardır bu konuyu dile getirdiklerini belirten Selvi, “Çay barajı ile birlikte kuraklık ortaya çıktı. Birde küresel ısınma eklenince kuraklık arttı. Kuraklık Çay’da sulu tarım ve meyve-sebze üretimini sıkıntıya soktu. Zaten hayvancılık yoktur. Biz kuruyan Eber Gölünü 8 yıldır gündeme getiriyoruz. Bizim sorun ve isteklerimizi dile getiren basınımıza da bu vesileyle teşekkür ediyorum. Basınımız Eber Gölü meselesinde de çığlıklarımızı gündeme taşıdı. Bu konuda mücadele verdik ama maalesef Eber Gölümüz şu anda tamamen kurudu. Ne yazık ki bir köy muhtarımız sevinçle şunu söyleyebiliyor, ‘Allah razı olsun İl Özel İdaremiz bize kayık sürebileceğimiz bir yol açtı.’ demiştir. Kayık sürebilecek su yok. Yol açılsa ne olur.” diye konuştu.
“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”
“Bizim en büyük sıkıntımız işsizliktir. Esnafa bir dokunduk mu bin ah işitiyoruz.” diyen Selvi şöyle konuştu: “İnanın artık çarşıya çıkamaz hale geldik. Sanki Türkiye’yi biz yönetiyoruz. İktidarın bir ayağı bizmişiz gibi. Hala elimizden geldiğince vatandaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama yılmadık, yılmayacağız. Biz bu ülkenin kurucu partisiyiz. Bu bilinçle dün olduğu gibi bugünde yarında mücadelemize devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi biz bu ülkeyi muassır medeniyetler seviyesine getireceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme