• Haberler
  • Genel
  • Çay’da bilgi evi 120 öğrenciye eğitim veriyor

Çay’da bilgi evi 120 öğrenciye eğitim veriyor

Çay Belediyesinin yer tahsis etmesiyle Belediye Sevgi Der işbirliğiyle bilgi evi ve okuma salonu açıldı İlçe merkez köy ve beldelerde okul müdürleri tarafından tespit edilen 120 fakir öğrenciye cumartesi ve pazar günleri 12 gönüllü öğretmen tarafından ders verilerek eğitimde kalitenin artırılmasının planlandığı belirtildi. Belediye Başkanı Ali Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait atıl durumda [&hellip]

Çay'da bilgi evi 120 öğrenciye eğitim veriyor

Çay Belediyesinin yer tahsis etmesiyle Belediye Sevgi Der işbirliğiyle bilgi evi ve okuma salonu açıldı

İlçe merkez köy ve beldelerde okul müdürleri tarafından tespit edilen 120 fakir öğrenciye cumartesi ve pazar günleri 12 gönüllü öğretmen tarafından ders verilerek eğitimde kalitenin artırılmasının planlandığı belirtildi.
Belediye Başkanı Ali Yakut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyeye ait atıl durumda olan misafirhanenin imzalanan protokolle, Belediye Sevgi Der İşbirliğiyle bilgi evi ve okuma salonu olarak tahsis edildiğini söyledi.
Bilinçli gençlik, eğitimli bir toplum için Çay’da eğitim ve öğretimin kaliteli olması için ellerinden gelen desteği verme-ye devam edeceklerini belirten Yakut, “http://m.kocatepegazetesi.com/”Amacımız gençleri-mizin rahat, huzurlu bir ortamda kaliteli eğitim almalarını sağlamaktır. Bilgi evi ve okuma salonu hayırlı olsun”http://m.kocatepegazetesi.com/” dedi.
Sevgi Der Başkanı Vahide Bulat da dernek olarak yaptıkları çalışmalara Belediye Başkanı Ali Yakut’un destekleri sayesinde bir yenisini daha eklediklerini kaydetti.
Eğitimin en büyük düşmanının cehalet olduğunu ifade eden Bulat, şöyle konuştu:
“http://m.kocatepegazetesi.com/”İlçemizde ve köylerimizde maddi imkanları kısıtlı öğrencilerimizin kaliteli eğitim almalarını sağlamak amacıyla bilgi evi ve okuma salonu açıldı. Bilgi evinde 6 derslik, dinlenme odası ve internet salonu bulunmaktadır. İlçe merkez ve köylerimizde okul müdürleri tarafından tespit edilen maddi imkanları kısıtlı 120 öğrenci cumartesi ve pazar günleri gönüllü 12 öğretmenimiz tarafından eğitim almaktadırlar. Bilgi evi ve okuma salonumuzda eğitim gören öğrencilerimi-zin kitapları ile köylerden gelen öğrencilerimizin servis ücretleri derneğimiz tarafından karşılanmaktadır. Sosyal ve kültürel faaliyetlerin hayat geçirilmesi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ufkunu genişleterek ülkemize ve milletimize faydalı olacaktır.”http://m.kocatepegazetesi.com/” (AA)

Bakmadan Geçme