Çay’a su için “anında” imza

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay’ın içme suyu için alınan karara imza attı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Çay İçmesuyu Tesisi Uygulama Projesi işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Projenin tamamlanarak hizmete alınmasıyla Çay'ın 2060 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı menba kalitesinde sağlanacak. Afyonkarahisar'ın dağlarından gelen Çay Dersinin saf ve berrak suları, [&hellip]

Çay'a su için "anında" imza

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çay’ın içme suyu için alınan karara imza attı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun talimatıyla Çay İçmesuyu Tesisi Uygulama Projesi işinin kamulaştırma işlemlerine başlanıyor. Projenin tamamlanarak hizmete alınmasıyla Çay’ın 2060 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacı menba kalitesinde sağlanacak. Afyonkarahisar’ın dağlarından gelen Çay Dersinin saf ve berrak suları, inşaatı devam etmekte olan ve 107 metre ile Afyonkarahisar’ın en yüksek barajı olan Çay Barajı’nda depolanarak Çay’lı vatandaşların içmesuyu ihtiyacı karşılanacak. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Çay İçmesuyu Tesisi Uygulama Projesi’nin kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla gerekli kamu yararı kararı için düzenlenen olur ise, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından kendisine sunulduğu gün imzalandı.
Bakan Veysel Eroğlu’nun imzasıyla Çay İçmesuyu Tesisi Uygulama Projesi’nin inşaat sahasında kalan taşınmazlar kamulaştırılacak ve tesis en kısa zamanda tamamlanarak hizmete açılacak. Bu tesisin hizmete alınmasıyla Çay’a 2060 yılına kadar menba kalitesinde su temini sağlanacak. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme