Çay'a bölge hastanesi kurulsun – Kocatepe Gazetesi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan tarafından her hafta Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında Çay ilçesindeki bir sorun gündeme geldi. Basın toplantısına katılan CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, Çay, Bolvadin, Emirdağ, Çobanlar, Sultandağı ve Şuhut'un hastane ihtiyacının bölgesel olarak Çay'da karşılanması gerektiğini belirtti. Ali Selvi, 'Bizim için en büyük sorunlardan birisi sağlık. AKP [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan tarafından her hafta Çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında Çay ilçesindeki bir sorun gündeme geldi. Basın toplantısına katılan CHP Çay İlçe Başkanı Ali Selvi, Çay, Bolvadin, Emirdağ, Çobanlar, Sultandağı ve Şuhut’un hastane ihtiyacının bölgesel olarak Çay’da karşılanması gerektiğini belirtti. Ali Selvi, “Bizim için en büyük sorunlardan birisi sağlık. AKP hükümeti sağlığı halkın ayağına götürdüğünü iddia ediyor, ama gerçek öyle değil. Çay, Sultandağı, Şuhut, Çobanlar, Bolvadin, Emirdağ olarak toplam 6 ilçede 180 bin nüfusumuz var. Çay’a çok güzel bir hastane yapıldı. Maalesef doğru dürüst hekim atanmadı. Biz Çay’ı merkez alırsak, orayı bölgesel hastane hâline getirirsek hem Afyon rahatlayacak, hem de ilçeler de sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanacak” dedi.
DEVLET HASTANESİ’NDEKİ KUYRUKLARIN
ÖNÜNE GEÇİLİR
Selvi, açıklamasına şöyle devam etti:
“Saydığımız 6 ilçeden Çay’a en uzağı 52 kilometre. İlçeler arasında Afyonkarahisar’a 72 kilometre uzaklıktaki yerleşim yerleri var. Bizde yeterli uzman hekim olmadığı için merkez olarak Afyonkarahisar’a gidiyoruz. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ndeki kuyrukları düşünün. Çay’daki hastane bölgesel hastane hâline getirilirse Afyonkarahisar da çok rahatlayacak. Açık beyin ameliyatı bile yapılabilecek hastane var, ama yaptığı hizmetleri vatandaşın ayağına götüremiyorlar.”
150 BİN AĞAÇ KESİLDİ, TAHRİBAT HÂLÂ SÜRÜYOR
Çay’da baraj yapımı sırasında ağaç katliamı yapıldığına da dikkat çeken Ali Selvi, “Çay bölgesindeki orman arazisi yeni orman vasfı kazandı. Şu ana kadar 150 bin ağaç kesildi. Gelişigüzel yollar açıldı. Hesapsız kitapsız işler yapıldı. Taşocağı açıldı, ağaç katliamı devam ediyor. Bölgemize bir umut olarak pompalandı baraj, ama doğa tahrip edildi. Barajın eziyetini Çay çekiyor, ama sulanabilir kısmı Bolvadin ve çevresine hizmet edecek gibi duruyor” şeklinde konuştu.
KONSERİ ŞEHİTLERİMİZ DOLAYISIYLA İPTAL ETTİK
Toplantının ev sahibi CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ise 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlemeyi düşündükleri konseri ertelediklerini duyurdu. Demirkırkan, “19 Mayıs’ın yıldönümü, bizim için önemli bir tarih. Biz göreve geldiğimizden itibaren 19 Mayıs’ta büyük bir etkinlik düzenlemek için örgütlerimize görev vermiştik. Ancak ilimizden de bir şehidin olduğu bir dönemde konser düzenlemeyelim istedik. Konserimizi ileri bir tarihe erteledik. Sultandağı Belediyemiz de aynı duyarlılığı göstererek konserini iptal etti. Şehitlerimiz geldikçe içimiz kan ağlıyor. Şehitlerimizin gelmemesi için, PKK terörünün bir an önce bitmesi Cumhuriyet Halk Partisi’ne hangi görev düşüyorsa yapmaya hazırız” dedi.
OYLAMADA FİREYİ
DAVUTOĞLU MU VERDİ?
Ülkenin asıl gündeminin terör olduğunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Başkanlık Sistemi yerine terörle mücadelenin konuşulması gerektiğini hatırlatan Demirkırkan, basın mensuplarının ‘Dokunulmazlıkların kaldırılmasına CHP ‘hayır’ mı dedi?’ sorusuna şöyle cevap verdi:
“Dokunulmazlıkların oylaması gizli yapılıyor. Kapının içinde ne oy verildiğini bilmiyoruz. AKP ile MHP’nin toplamı 356 yapıyor. Kaç oy çıktı? 348. CHP demokratik bir parti. Gizli oylamalarda grup kararı alınmıyor. CHP, komisyonda terörün bitmesine katkı sağlayacağı için destekliyoruz dedi. Komisyonda da bu yönde oy kullanıldı. Acaba, Ahmet Davutoğlu ve ekibi görevden alındığı için ‘hayır’ oyu kullanmış olabilirler mi? MHP’deki muhalif ekip ‘Hayır’ oyu için çalışma yapmış olabilirler mi?” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme