'Çay Barajı 2019 yılında tamamlanacak'

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bölgenin en yüksek barajı olan Afyonkarahisar Çay Barajı'nda 2018 yılında gövde dolgusunun bitirildiğini hatırlatarak, barajın 2019 yılı sonunda tamamlanarak su tutulmasının planladığını söyledi   Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çay Barajı'nda devam eden çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, 'Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Afyonkarahisar'a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit [&hellip]

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, bölgenin en yüksek barajı olan Afyonkarahisar Çay Barajı’nda 2018 yılında gövde dolgusunun bitirildiğini hatırlatarak, barajın 2019 yılı sonunda tamamlanarak su tutulmasının planladığını söyledi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Çay Barajı’nda devam eden çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Tarım ve Orman Bakanlığı, DSİ Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisar ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır. Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen ‘GÖLSU’ projesi kapsamında Afyonkarahisar ilimizde nasibini aldı.” dedi.
“GÖVDE DOLGUSU TAMAMLANDI”
Bölgenin en yüksek barajı olan Afyonkarahisar Çay Barajı’nda 2018 yılında gövde dolgusunun tamamlandığını kaydeden Aydın, “Önyüz beton imalatı çalışmaları 24 saat durmaksızın devam etmekle birlikte önyüz betonunun yüzde 70’i tamamlanmıştır. 24 saat durmaksızın çalışmaları hızla devam eden Çay Barajı’nın 2019 yılı sonunda tamamlanarak su tutulması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.
“BÖLGENİN EN YÜKSEĞİ”
Aydın açıklamasında şöyle konuştu:
“Temelden yüksekliği 105,5 metre ve 15,98 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahip olan Çay Barajı’nın tamamlanması ile 18 bin 550 dekar zirai arazi sulanacak. Bu kapsamda Çay, Bolvadin ilçeleri ile Bolvadin’e bağlı Dişli ve Özburun beldelerinin içme suyu ihtiyaçları temin edilecek. Çay Barajı’nın tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte bölge insanının ekonomik olarak rahatlamasına ve 2019 birim fiyatları ile milli ekonomiye 25 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor. Çay Barajı inşaatı ile birlikte eş zamanlı çalışmalarda devam ediyor. Çay Barajı Sulaması ile Çay Barajı İsale Hattı işi de tamamlandı. Baraj inşaatında önyüz beton imalatı çalışmaları ile birlikte önyüz betonunun yüzde 70’i tamamlandı. Bununla birlikte Çay Barajı Arıtma Tesisi inşaatında ise yüzde 72 seviyesinde çalışmalar devam ediyor.”

Bakmadan Geçme