“Çavuşbaş için turizm projemiz hazır”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Çavuşbaş için projelerinin hazır olduğunu söyledi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Çavuşbaş semt pazarında pazarcı esnafı ve alış veriş yapan halkla bir araya geldi. Pazar ziyareti sırasında Dr. Ecer'e belediye meclis adayları da eşlik etti. Ecer “Çavuşbaş benim önem verdiğim, üzerinde [&hellip]

"Çavuşbaş için turizm projemiz hazır"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Çavuşbaş için projelerinin hazır olduğunu söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, Çavuşbaş semt pazarında pazarcı esnafı ve alış veriş yapan halkla bir araya geldi. Pazar ziyareti sırasında Dr. Ecer’e belediye meclis adayları da eşlik etti.
Ecer “Çavuşbaş benim önem verdiğim, üzerinde projelerimin çokça olduğu mahallemizdir. Afyonkarahisarımızın tarihi ve kültürünü yansıtan bu mahallemiz, yıllarca arka plana atılmış. Burada yapacağımız bir çok projeyle Çavuşbaş turizm yönünden çok büyük kazanımlar sağlayacaktır. Tarihi nitelikli eserler, çeşme ve mescit korunarak eski yapılar temizlenecek ve bölgeye Afyon Evleri konseptinde tarihi dokuya uygun alışveriş merkezleri yapılacak, özellikle Afyon ürünlerinin ve turistik eşyaların satılacağı bir merkez haline gelecek” dedi.
KALE’NİN İHTİŞAMI ORTAYA ÇIKACAK
Ecer, şöyle devam etti:
“Kale’ye kadar olan tarihi nitelikli evlerin iç ve dış restorasyonları hızlandırılarak cafe, restoran ve butik otel olarak turizme kazandırılacak. Mevlevi Camii’nin önündeki Gıda Kontrol Laboratuarı binası yıkılarak yeşil alan ve yürüme alanı yapılarak cami meydana çıkarılacak. Yeterince tanıtılmayan ve Mevlevilikte önemli bir yeri olan bu cami tanıtılacak Ulu Camii’nin önündeki tarihi değeri olmayan konutlar yıkılacak kalenin etrafı temizlenecek ve Kale olağanüstü haşmetiyle ortaya çıkartılacak. Etrafında Ulu Cami’den verilecek tasavvuf müziğiyle sular rengarenk dans edecek. Kale etrafında lokantalar, kafeler oturma dinlenme ve yürüyüş alanları yapılacak. Kale’ye çıkılması için asansör ya da ilk kısma kadar çıkmak için funiküler sistem devreye konulabilir. Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile görüşülerek kalenin doğal yapısının bozulmadan üzerinde kafe ve restoranlar yapılacak.” (Kocatepe Haber Merkezi)

ZEHİRLİ HAVADAN KURTULACAĞIZ

Mehmet Ecer “Afyonkarahisar’ın en temel sorunu soluduğumuz zehirli havadır. Önce sağlık diyorsak bu zehirli havayı sonlandıracağız. Bunun için Afjet ve doğalgazı yaygınlaştıracağız, kalitesiz kömürün dağıtımını ve kullandırılmasını engelleyeceğiz. Biliyorsunuz trafik sorunuda en temel sorunlarımızdan, Trafik sorununun çözümü, otopark sayısını arttırmak, yol kenarlarında ki park olayını bitirmek ve şehir içi trafiğe akıllı sistemi ve akışkanlığı getirmektir. Akıllı sistem, yeşil dalga sistemi ve köprülü kavşak ile battı çıktılardır. 5 yıl içerisinde yapmayı düşündüğümüz hafif raylı sistem ise toplu ulaşıma rahatlama getirecektir. Devlet Hastanesi’nin uzak olması bir handikaptır. Belediye işbirliği ile semtlerde yapacağımız semt konaklarında semt poliklinikleri kuracağız” dedi.

Bakmadan Geçme