'Cari açığın faturası, halka yüklendi'

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, hükümetin son düzenlemeleriyle Özel Tüketim Vergisi’nin artırılmasını eleştirdi. Ercan, cari açığın faturasının halka yüklendiğini belirtti Cumhuriyek Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında hükümetin son ekonomik düzenlemelerini eleştirdi. Ercan, 'Bu zamlarla hükümet, cari açığın faturasını halka kesmiştir. Son zamlar dar gelirli vatandaşı zora [&hellip]

“Cari açığın faturası, halka yüklendi”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, hükümetin son düzenlemeleriyle Özel Tüketim Vergisi’nin artırılmasını eleştirdi. Ercan, cari açığın faturasının halka yüklendiğini belirtti

Cumhuriyek Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, CHP İl Başkanlığı’nda yaptığı basın toplantısında hükümetin son ekonomik düzenlemelerini eleştirdi. Ercan, “Bu zamlarla hükümet, cari açığın faturasını halka kesmiştir. Son zamlar dar gelirli vatandaşı zora sokacaktır.. IMF talimatıyla yapılan bu zamlar olağanüstü yüksek cari açığın neden olduğu devalüasyonun sonucudur. Cari açık çok fazla, dış borç 3’e katlandı derken teğet geçti diyenler acıda olsa krizin ciğeri nasıl ortadan deldiğini göreceklerdir. Bu zamlar; gelirinin üçte birinden fazlasını konut giderlerine harcayan toplumun en yoksul kesimlerini etkileyecektir. Sobaların, kaloriferlerin yanmaya başladığı bu günlerde gelen insafsız zamlar derhal geri alınmalıdır” dedi.
Güncelleme eleştirisi
Düzenlemelerle birlikte gelen zamların alkol ve sigaraya indirgenemeyeceğini belirten Ercan, “Alkol içmeyin, sigara kullanmayın, lüks arabaya binmeyin di-yerek konuyu saptıran ve zamlara güncelleme, diyerek geçiştiren hükümet yetkilileri, acaba kömür yakmayın, doğalgaz kullanmayın, elektrik harcamayın, yem fiyatları pahalı hayvanlarınıza yem yedirmeyin, et-yumurta pahalandı tüketmeyin, diyecek mi merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gündem değiştirilmek isteniyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yurtdışı ziyaretlerini de eleştiren Ercan, “Ülkenin sorunları karşısında ülkeden kaçıp kendini sınır dışına atan, son bir aydır sürekli yurt dışında gezen Gazze, Suriye, Somali, Güney Afrika, Amerika gezileri ile halkın gündemi ve sorunları ile ilgisi olmayan konularla gündem değiştirilmek istense de biz buna fırsat vermeyeceğiz. Gerekli uyarılarımızı ve tepkilerimizi göstererek bundan sonra gelecek insafsız zamları daha değişik ve geniş katılımlı protestolarla önüne geçmeye çalışıp halkımızın yanında olduğumuzu göstereceğiz” diye konuştu.
Terör, kanayan yara
Basın mensup-larının ülke gündemine ilişkin sorularını da cevaplayan CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, şöyle devam etti:
“Asıl kanayan yara terör. biz bunu genel merkez aracılığıyla kendimiz de bu konuya karşı olduğumuzu belirti-yoruz. Terör bizim devamlı gündemimizde. Güneydoğu’da Afyonlunun, Yozgatlının, Konyalının evlatları şehit oluyor. Biz buna üzülüyoruz. Bu duruma nasıl geldik, bunun iyi düşünülmesi gerekiyor. Açılımların hepsinden zarar gördük. insanlarımızın ölmesini istemiyoruz. Kırmızı çizgi diye bir şey kalmadı. Barzani hükümetini kurdu, Irak’tan ayrılmak üzere. Büyük Ortadoğu Projesi de önce yalanlandı, sonra kabul edildi. Biz CHP olarak, anayasanın değişmez maddelerinin arkasında dururuz. Gerekirse sokağa da çıkarız. Her devletin kendi refleksi vardır.” (Kocatepe)

İthalata dayalı
hayvancılığa son verilmeli

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, basın
toplantısında Afyonkarahisar’ı da ilgilendiren ithal hayvan konusuna da dikkat çekti. Ercan, besicilikte ithalattan vazgeçilmesini istedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Nevzat Ercan, basın toplantısında Afyonkarahisar’ı da yakından ilgilendiren besicilik ve ithalat konusunu da işledi. Ercan, “İlimiz besicilik ve hayvancılığın yoğun olduğu ve geçimini kurbanlık besleyerek ve hayvancılık yaparak geçinenlerin yoğun olduğu bir il.
Kurban yaklaşırken geçen Kurban Bayramı’nda olduğu gibi halka ucuz et yedireceğim diyen iktidar hayvan ithal edip zenginlerini yaratırken, bu yıl da kurban bayramı yaklaşırken ithal kurbanlık getirilecek söylentileri ile üreticinin emeğinin boşa gitmesine neden olacaktır. İthalata dayalı tarım ve hayvancılıktan vazgeçilmeli üretim teşvik edilmelidir” dedi.

İş bulmak isteyenler, partilere gidiyor

CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, basın toplantısında halkın asıl gündeminin iş bulma olduğunu söyledi. Ercan, bununla ilgili, çarpıcı bir örnek verdi

Ülke gündeminin sürekli değiştirilmeye çalışıldığını belirten CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, vatandaşın asıl sorununun iş bulmak olduğunu vurguladı. Ercan, işsiz kalan ve kendisine iş bulunmasını isteyen kişilerin anamuhalefet partisi olmasına rağmen CHP İl Başkanlığı’nın kapısını çaldığını söyledi. İş bulmak isteyen vatandaşların Adalet ve Kalkınma Partisi’ne de müracaat ettiğini tahmin ettiğini kaydeden Ercan, “Partiler iş bulma kurumları değil. Ama iş torpile dönmüş. Bunlara çare bulsunlar. Liyakatı olan işe girmeli” yorumunu yaptı.

Bakmadan Geçme