Çare üretemiyorsak bize ne gerek var?

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, gecikmiş adaletin adalet sayılmadığı gibi gecikmiş yatırımların da yatırım olamayacağını belirti. Balkanlıoğlu, ödeneği olan, kararı alınan işlerde bürokratların ihmali nedeniyle yaşanan aksamaların üzerlerinde vebal oluşturacağı mesajını verdi 2013 Yılının üçüncü koordinasyon toplantısının ilk kısmına başkanlık eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantının tüm kurumlara ve ile faydalı olmasını diledi. [&hellip]

Çare üretemiyorsak bize ne gerek var?

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, gecikmiş adaletin adalet sayılmadığı gibi gecikmiş yatırımların da yatırım olamayacağını belirti. Balkanlıoğlu, ödeneği olan, kararı alınan işlerde bürokratların ihmali nedeniyle yaşanan aksamaların üzerlerinde vebal oluşturacağı mesajını verdi

2013 Yılının üçüncü koordinasyon toplantısının ilk kısmına başkanlık eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantının tüm kurumlara ve ile faydalı olmasını diledi. Toplantı ATSO toplantı salonunda gerçekleştirildi.
NAKDİ GERÇEKLEŞME YÜZDE 31
Vali İrfan Balkanlıoğlu, toplantıda ilin bölgesel kuruluşları başta olmak üzere yatırımcı dairelerin bu yılki toplam yatırımları ile ilgili bilgiler verilerek karşılaşılan dar boğazların gözden geçirileceğini söyledi. Balkanlıoğlu, koordinasyon gerektiren hususları değerlendireceklerini söyledi. 2013 yılında ildeki kamu yatırımları proje sayısının 732 olarak açıklayan Vali Balkanlıoğlu; “Toplam proje bedeli yaklaşık 3 milyar 500 milyon TL olup, önceki yıllar harcaması 1 milyar 640 milyon TL, yılı ödeneği 550 milyon ve dönem sonu harcaması 168 milyon TL’dir. Buna göre yatırımlarda yüzde 31 nakdi gerçekleşme ve yüzde 51 fiziki gerçekleşme sağlanmıştır.” dedi.
BAŞ DÖNDÜREN
İLERLEMELER
KAYDEDİLDİ
Yatırımlarla ilgili rakamlara baktığında fiilen yapılan işin alınan paradan daha fazla olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Temmuz ayında yüzde 51 olan fiziki gerçekleşme oranının kış yaklaşmadan artması gerektiğini vurguladı. Türkiye’nin son yıllarda istikrarı yakaladıktan sonra baş döndürücü hızla ilerlemeler kaydettiğini dile getiren Balkanlıoğlu; “Bundan önce biz de yıllarca memleketin her bölgesinde kaymakamlık yaptık. Önceden bu tür rakamları görmek hayaldi. Bazen kâğıt üzerinde olurda ama gerçekleşmesi pek mümkün olmazdı. Çünkü kaynaklarımız son derece kısıtlıydı. 20 Milyar civarında ihracat rakamları, GSMH’nın yüz milyar dolarları geçemiyordu. Böyle olunca tabii ki o ülkede yatırımdan söz etmek mümkün değildi.” diye konuştu.
BÜROKRAT GÜCÜNÜ DEVLETTEN ALIR
Günümüz şartlarında bir köye yapılan yatırımdan bir ilçeye yapılan yatırımın çok daha fazla olduğunu belirten Balkanlıoğlu; “Bir ilçeye yapılan yatırım eskiden bir vilayete yapılamazdı. Bir vilayete yapılan şu 3 katrilyonluk yatırım ülkenin geneline yapılamazdı. Bu yüzden halimize çok şükretmemiz lazım. Bunlar bizi güdülemeli. Daha fazla çalışmalıyız. Sonuçta biz devlet kademelerinde hizmet gören, devlette bürokrat olarak hizmet gören makamlarda bulunuyoruz. Biz gücümüzü devletimizin gücünden alıyoruz. Devletimiz güçlü ise bürokrat olarak biz de güçlüyüz. Veren el alan elden üstündür. Bizlere bir takım ihtiyaçlarını dile getiren insanlar bulunuyor. Yok, veremeyiz, ödenek yok gibi yaklaşımda vatandaş, ‘Bu adam niye burada oturuyor ki diyecek.’ Hiçbir şeye çözüm bulan hiçbir ödenek yok. Hiçbir şeye çare olamıyorsak vatandaşın makamımıza gelmesine bile gerek olmazdı. Böyle durumda vatandaşın gözünde sıfırlanıyorsunuz.” şeklinde konuştu.
ATSO BİNASI AFYON’A PRESTİJ KATTI
Devletin gücünü milletten aldığını söyleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, genç müteşebbislerin dünyayı keşfetmiş durumda olduğunu kaydetti. Avrupa’da yaşanan ekonomik krizde Yunanistan’ın eksi 20’lere geldiğine işaret eden Balkanlıoğlu şöyle konuştu: “Bizde ise dudak ısırtacak seviyede yakın zamana kadar yüzde 10’larda. Yüzde 3 veya 5’e bile düşsek batıya göre çok ilerideyiz. Çok şükür. Bunlar işadamlarımız, genç müteşebbislerimiz sayesinde oluyor. Dünyanın her yerine iş yapan insanlarımız var. Bir bölgede kriz çıkarsa başka yerlerde iş yapılıyor. İnşallah Türkiye doğru yola girmiş durumda. Millet zengin oldukça devlete daha fazla vergi veriyorlar. Devletimizde güçleniyor. Bu yetişmiş insan gücü ve para demektir. Her türlü yatırım ve teşebbüsün olmazsa olması finansmandır. Toplantımızın yapıldığı bu modern bina içinde finans gerekliydi. Herhalde para olmasa yapılamazdı. Bu ATSO hizmet binası Afyon’a prestij kattı. ATSO Başkanı Hüsnü Serteser’e teşekkür ediyorum. Akıllıca yatırım bu Ticaret Odamızın gücünü gösteriyor. Devletimizde bu şekildedir.”
BÜROKRATLARIN SORUMLULUĞU BÜYÜK
Vali İrfan Balkanlıoğlu, hizmet makamında olan bürokratların milletin emanet paralarını akıllıca, yerinde zamanında kullanma mecburiyetleri ve büyük bir veballeri bulunduğunu söyledi. Gecikmiş adaletin adalet sayılmadığı gibi gecikmiş yatırımlarında yatırım olamayacağını belirten Balkanlıoğlu şunları söyledi: “Parası olan, kararı alınan işlerde bürokratların yani bizlerin ihmali nedeniyle zamanında aylarca ihale edilmiyor. Müteahhit gerekli denetim ve sıkıştırmalardan geçirmediği için iş uzuyor, aksıyor. Böylesi durumlarda bizim gibi insanların vebali vardır. Bu meselelerde koordinasyon son derece önemlidir. Burada herkes ne yapacaksa açıklayacak, koordine edilmesi gereken bir husus varsa not alıp ilgili Bakanlığa hatta Başbakanımıza uzatma görev ve yetkisindeyiz. Bu vesile ile toplantımızın ve Ramazan-ı Şerif ayının hayırlı olmasını diliyorum.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme