• Haberler
  • Genel
  • Çapalı köyünün Isparta’ya bağlanma talebi ret edildi

Çapalı köyünün Isparta’ya bağlanma talebi ret edildi

İGM Nisan ayı ikinci toplantısında ihtisas komisyon üyeleri belirlendi. Toplantıda Afyonkarahisar Hayvancılık bölgesi oluşturulması planı doğrultusunda bu oluşumda İl Özel İdaresi’nin yüzde 33 katılım payı vermesi gündeme geldi. Konu komisyon raporu sonrası karara bağlanacak. Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyünün Isparta ilinin Uluborlu ilçesine bağlanma talebi oy birliğiyle ret edildi.Önce iktidar üyeleri oylandıAfyonkarahisar İl Genel Meclisi [&hellip]

Çapalı köyünün Isparta'ya bağlanma talebi ret edildi

İGM Nisan ayı ikinci toplantısında ihtisas komisyon üyeleri belirlendi.

Toplantıda Afyonkarahisar Hayvancılık bölgesi oluşturulması planı doğrultusunda bu oluşumda İl Özel İdaresi’nin yüzde 33 katılım payı vermesi gündeme geldi. Konu komisyon raporu sonrası karara bağlanacak. Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyünün Isparta ilinin Uluborlu ilçesine bağlanma talebi oy birliğiyle ret edildi.
Önce iktidar üyeleri oylandı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Nisan ayı 2. toplantısı tamamlandı. Açılış ve yoklamanın ardından gündemin 8. maddesi gereğince 5302 Sayılı İl Özel İdaresi kanunun 16. maddesi gereğince ihtisas komisyon üyeleri belirlendi. Buna göre; Plan ve Bütçe komisyonu 7 üyeli, İmar ve Bayındırlık Komisyonu 7 üyeli, Eğitim Gençlik ve Spor komisyonu 5 üyeli, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmetler komisyonu 5 üyeli, Çevre ve Sağlık komisyonu 5 üyeli, Araştırma ve Geliştirme komisyonu 5 üyeli, Tarım ve Orman komisyonu 5 üyeli, İdari ve Hukuk İşleri komis-yonunun da 5 üyeden oluşması oy birliği ile kabul edildi. İmar ve Bayındırlık komisyonu; Salih Sel, Bahri Arıkan, Ahmet Kocakulak, Derviş Aynacı, Mevlüt Ergürbüz’den oluştu. Plan Bütçe komis-yon üyeleri; Selçuk Çirkin, Mustafa Genç, Hüseyin Demirkan, Hatice Dudu Özkal, Kadir Üçer şeklinde belirlendi. Eğitim Gençlik ve Spor komisyonu ise; Mehmet Beşkardeş, Hakan Avtuğ, Hasan Coşar, Mehmet Ali Doğan meydana getirdi. Kültür Turizm ve Sosyal Hizmet komisyonunu; Ünal Yılmaz, Yusuf Demir, Hasan Şenbabaoğlu, Ahmet Kaya oluşturdu. Tarım ve Orman Komisyonu’nda; Ömer Tunçay, Mevlüt Küçük, Süleyman Yıldız, Necati Uğur yer aldılar. Çevre ve Sağlık komisyonunda; Muhittin Işık, İbrahim Çengel, Hilmi Tiril, Mete Yıldırım bulunacaklar. Araştırma ve Geliştirme komisyonunu; Ahmet Yıldırım, Şerif Arıkan, Tefik Emlek, Mevlüt Özel oluşturdu. İdari ve Hukuk İşleri komisyonu üyeleri; Ömer Dayı, Ahmet Kaya, İsmail Öz, İbrahim Karaoğlu, Ahmet Kocakulak, Hatice Dudu Özkal, Mustafa Genç olarak belirlendi. Komisyonların yeni üyeleri oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon üye sayısı da Ömer Tunçay’ın çekimser oyuna karşılık kabul edildi. Tunçay, İGM Başkanı Salih Sel’e çekimser bir kanaatte bulunmadığını söyledi.
İkinci oylama muhalefetten gelen üyelere
Meclisin MHP grubundan da ihtisas komisyonlarına üyeler belirlendi. İmar ve Bayındırlık komisyonuna; İbrahim Acar, Doğan Kısa, Plan Bütçe komisyonuna Murat Çandır, Yusuf Şahan, Eğitim Gençlik Spor komisyonuna Osman Aslantürk, Kültür Turizm ve Sosyal Hizmet komisyonuna Sabri Apak, Tarım ve Orman komisyonuna İsa Çağa, Çevre ve Sağlık komis-yonuna Ahmet Benzer, Araştırma ve Geliştirme komis-yonuna Abdullah Türkyılmaz, İdari ve Hukuk İşleri komisyonuna Celil Yılmaz muhalefet kanadından öne-rilen isimler oldu. Söz konusu isimlerin üyelikleri oy birliğiyle kabul edildi. MHP Grup Başkanı İsa Çağa, komisyon üyeliklerine seçilen meclis üyelerine başarılar diledi. Çağa, Salih Sel’ de meclis başkanlığı görevinde başarılar diledi. İGM Başkanı Salih Sel, ihtisas komisyon üyeliklerine seçilen meclis üyelerinin hayırlı işlere imza atması temennisinde bulundu. Gündemin 2010 Mali Yılına ait Denetim Komisyon raporu okunarak meclis bilgilendirildi.
Hayvancılık bölge ortaklığı görüşülecek
Gündem dışı konular meclis gündemine alındı. İl ve ülkenin et ihtiyacının karşılanmasına yönelik hayvancılık bölgelerinin oluşturulup Afyonkarahisar’ın avantajlı konuma getirilmesi planlanıyor. Bu bağlamda düzenlenecek protokol çerçevesinde İl Özel İdaresi öncülüğünde Afyonkarahisar Belediyesi, ATB ve Şuhut Belediyesi’nin katılacağı bir yapılanma ile Afyonkarahisar Hayvancılık bölgesi oluşturulması düşünülüyor. Bu oluşumda İl Özel İdaresi’nin yüzde 33, Afyonkarahisar Belediyesi’nin yüzde 33, ATB’nin yüzde 33 ve Şuhut Belediyesi’nin yüzde 1 katılım payı verilmesi öngörülüyor. Konu Plan Bütçe ve İdari Hukuk İşleri komisyonunda görüşülmesine karar verildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bünyesinde bulunan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğüne mensup bulunan KBRL ve komitanimasyon sisteminin yararlı bir şekilde çalıştırılıp olası biyolojik, kimyasal olaylara zamanında müdahale edilmesi için komuta kontrol aracı, tespit aracı ve personel nakil aracı alımına ihtiyaç duyulduğu, kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer malzeme alımı, araç veya römork üzerine montoji harcama kalemindeki 127 bin 686,96 TL ödeneğin bahse konusu araçların alımında kullanılmak üzere aktarımı Plan Bütçe komisyonunda görüşülecek. Öte yandan Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyünün Afyonkarahisar’dan ayrılıp Isparta ili Uluborlu ilçesi merkez bucağına bağlanma talebinin İl İdare Kurulunca oy birliğiyle ret edildiği bildirildi. İGM Başkanı Salih Sel, konunun meşhur Çapalı köyü hadisesi olduğunu belirtti. İl İdare Kurulu’nun talebe ret kararı verdiğine dikkat çeken Sel, 15 kişilik heyetle köyü ziyaret ettiklerini söyledi. Kendisinin Çapalı köyünün Isparta’nın Uluborlu ilçesine bağlanmasına karşı olduğunu belirten Salih Sel talebi oylamaya sundu. Çapalı’nın Uluborlu ilçesine bağlanma talebi oy birliği ile ret edildi. Bugün meclis Nisan ayı 3. birleşimini tamamlayacak. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme