• Haberler
  • Genel
  • Cansuyu temsilcileri Afyon’da toplandı – Kocatepe Gazetesi

Cansuyu temsilcileri Afyon’da toplandı – Kocatepe Gazetesi

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 30 ayrı ildeki temsilcileri Ramazan ayı faaliyetlerinin değerlendirmesi ve Kurban Bayramı hazırlıkları için Afyonkarahisar’da toplandı Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği ev sahipliğinde hafta sonu Oruçoğlu Termal Otel’de derneğin İl Temsilcilerinin biraraya geldiği toplantı gerçekleştirildi.İKİ TOPLANTI BİRARADA Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü toplantı arasında [&hellip]

Cansuyu temsilcileri Afyon'da toplandı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin 30 ayrı ildeki temsilcileri Ramazan ayı
faaliyetlerinin değerlendirmesi ve Kurban Bayramı hazırlıkları için Afyonkarahisar’da toplandı

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar İl Temsilciliği ev sahipliğinde hafta sonu Oruçoğlu Termal Otel’de derneğin İl Temsilcilerinin biraraya geldiği toplantı gerçekleştirildi.
İKİ TOPLANTI BİRARADA
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü toplantı arasında yaptığı açıklamada, derneğin İl Temsilcileri Toplantısı için Afyonkarahisar’ı tercih ettiklerini söyledi. Her yıl dernek temsilcileri ile belirli aralıklarla toplantı yaptıklarını dile getiren Köylü; “Ramazan ayında yürütülen çalışmaların yanı sıra Kurban Bayramı çalışmaları bizim en önemli sezonumuzdur. Temsilcilerimizi Ramazan ayından önce ve sonra topluyoruz. Ayrıca Kurban Bayramı öncesi ve sonrasında toplarız. Bu yıl iki toplantıyı biraraya getirdik. Ramazan ve Kurban Bayramı çalışmalarını birarada toparladık. İki günlük bir toplantı yapmamız gerekti.” dedi.
YARDIMLAR İKİ
KATEGORİDE YAPILIYOR
Dernek Genel Başkanı Mustafa Köylü, İl Temsilciliklerinin biraya geldiği toplantıyı Afyonkarahisar Temsilciliğinin davetlisi olarak Oruçoğlu Termal Otel’e geldiklerini söyledi. Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir’e teşekkür eden Köylü şöyle konuştu: “Toplantımız verimli şekilde gerçekleştirildi. Temsilcilerimizin kendi bölgelerinde yaptıkları faaliyetleri tek tek kendileriden dinledik. Faaliyetlerimiz iki ana kategoride oluyor. Birincisi genel merkezimizin tüm Türkiye genelinde ve o an için dünya üzerindeki kriz bölgelerinde yapmış olduğu yardım faaliyetleri var. Birde temsilcilerimizin kendi bölgelerinden temin ederek kendi bölgelerine yaptıkları dağıtımlar var.” diye konuştu.
KURBAN FİYATLARI
NOKTAYA GÖRE DEĞİŞİYOR
Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Merkezi çalışmaları hakkında il temsilcilerinin bilgilendirileceğini söyleyen Genel Başkan Mustafa Köylü, geçtiğimiz Ramazan ayında neler yapıldığının ortaya çıkacağını kaydetti. Ortaya çıkan verilerin rapor haline getirileceğini ifade eden Köylü şunları söyledi: “Türkiye çapında şu anda 30 temsilciliğimiz var. Kurban Bayramı için baştan bir sayı vermemiz mümkün olmuyor. Ama geçen yıl hayırseverlerin bize bağışladığı kurban sayısı 30 bindi. Bu rakamı Türkiye içerisinde ve vatandaşın istediği bölgede kesimi ile işlem gerçekleşiyor. Noktalık fiyatları beliryoruz. Çünkü dünya üzerindeki hayvan fiyatları ülkeden ülkeye değişiyor. Biz bunları kategorize ediyor belirli fiyat aralıkları oluşturup kamuoyuna ilan ediyoruz. Kim kurbanını hangi bölgede kesilmesini istiyorsa onun bedelini ödemek suretiyle bize gönderiyor. Kurbanların kesimini yapıyoruz.”
TÜRK MİLLETİ DUYARLI
Dernek Genel Başkanı Mustafa Köylü, Türk Milleti’nin tüm fertlerine teşekkür etmek istediğini, Türk Milleti’nin alicenap bir millet olduğunu söyledi. Türk insanının, insani tüm konularda ve felaketlerde örnek bir duyarlılık sergilendiğine dikkat çeken Köylü sözlerine şöyle devam etti: “Dünyanın herhangi bir yerinde felaket olduğunda bakıyoruz ki Türkiye’de 7’den 77’ye her insan bir katkı sağlayabilmek için çaba sarf ediyor. Filanlar, falanlar şu veya bu insanlar diyerek kategorize etmenin kesinlikle bir mantığı yok. Hemen her kesim ve anlayıştan insana insani meselelerde bizim toplumumuz gerçekten çok duyarlı. Biz dünyanın birçok bölgesini dolaşıyoruz. Bu duyarlılığı başka hiçbir toplumda görmüyoruz. Milletimizin bir diğer özelilği de yardımı yaparken yardım ettiği insanın kafasını gözünü dağıtarak yardım etmiyor. Nezaketi de gözetiyor. Bizde elemanlarımızı o istikamette eğitiyoruz. Güler yüzlü, tatlı dilli, hürmetkar vaziyette dağıtımı yapıyoruz. Ama öyle ülkelerden yardım geliyor ki, yardım paketini karşıdan atan adam birde insanlara hakaret ediyor. Bu nedenle ayrımsız tüm toplum fertlerini tebrik ediyorum.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme