• Haberler
  • Genel
  • Cansuyu, kurbanları mağdurlara ulaştırdı – Kocatepe Gazetesi

Cansuyu, kurbanları mağdurlara ulaştırdı – Kocatepe Gazetesi

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimlerini tamamladı Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, Afrika, Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Filistin’e, Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya ve Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu ekiplerinin kurban kesimlerini başarıyla tamamladığını söyledi.Demir, [&hellip]

Cansuyu, kurbanları mağdurlara ulaştırdı

Dünyanın birçok bölgesinde Kurban çalışması yapan Cansuyu Yardımlaşma Derneği’nin ekipleri yardıma muhtaç ülkelerde kurban kesimlerini tamamladı

Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, Afrika, Asya, Kafkaslar, Balkanlar ve Filistin’e, Arakan’dan Moro’ya Afrika’dan Uzakdoğu’ya ve Ortadoğu ülkelerine kadar savaş, işgal, doğal afet mağduru coğrafyalar başta olmak üzere farklı ülkelere giden Cansuyu ekiplerinin kurban kesimlerini başarıyla tamamladığını söyledi.
Demir, “Anadolu insanı her yıl yaptıkları bağışlarla büyük bir fedakârlık örneği sergilerken Cansuyu’da bağışçılarından topladığı kurban hisselerinin gerçek muhtaçlara ulaşması için olağanüstü bir çaba sarfediyor. Yardım organizasyonlarında ‘güven’ unsurunun öneminin farkında olan Cansuyu da bu noktada bağışçılarının gönlünü rahatlatacak bir hizmet veriyor” dedi.
HER VEKÂLET TEKER TEKER OKUNUYOR
Türkiye ve Avrupa’dan telefonlar ve internet aracılığıyla Cansuyu’na verilen kurban vekâletlerini alan Cansuyu ekiplerinin ülke sorumluları aracılığıyla kurbanlıkları kesecek olan kasaplara vekaletleri verdiğini ifade eden Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, “Kurban organizasyonunun gerçekleştirildiği ülkelerde Bayram Namazları’nın kılınmasının ardından kurban kesim alanına gelen dernek ekipleri ve kasaplar kurbanlıkların önünde toplanarak vekâlet törenini gerçekleştirdi. 7 hisseden oluşan her kurban için hisse sahiplerinin isimleri ayrı ayrı okunarak ülke sorumlusu tarafından kasaplara verildi. Hisse sahibi isimleri ayrı ayrı okuyan ülke sorumlusu vekâleti kasaplara ayrı ayrı devrederken kasaplar da vekâleti aldıklarını kendi dillerinde beyan ettiler” diye konuştu.
“Görüntüler, kurbanlıkların kesildiği ortam ve vekâlet devri töreni, isteğe bağlı olarak hisse sahibine bayram sonrasında CD ortamında gönderiliyor”, diyerek sözlerine devam eden Demir, “Kurban, büyük bir mesuliyet isteyen dini bir vecibedir. Kurbanlık hayvanın alımından vekâletin verilmesine, kurbanın kesilmesinden gerçek muhtaçlara ulaştırılmasına kadar bütün süreçler büyük bir hassasiyetle yerine getirmekteyiz. Bu bağlamda hisse sahiplerinin kurbanlarının nerelerde ve hangi şartlarda kesildiğini izlemelerini önemsiyoruz. Derneğimiz bu uygulamasıyla vekalet sahiplerinin gönüllerini rahat ettiriyor” şeklinde konuştu.
GÖRÜNTÜLER GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI
Kurban görüntülerinin gönderilmesi ile ilgili değerlendirmede bulunan Cansuyu Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, “Kurbanlar, hangi ülkede bağış yapıldıysa orada satın alınarak, Cansuyu yetkililerinin gözetiminde, bağışçıların isimleri tek tek okunarak, kayda alınarak kesildi ve kesildiği gün muhtaç insanlara et olarak dağıtıldı. Şimdi de isteyen bağışçılarımızın adreslerine görüntüleri gönderiyoruz” dedi. Kurban bayramının 3. günü ikindi vaktine kadar bağışlanan bütün kurbanların kesildiğini ve dağıtımının yapıldığını söyleyen Demir, “Halkımızın gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu Cansuyu’nun profesyonel çalışmasının bir sonucudur” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme