• Haberler
  • Genel
  • Cansuyu derneğince 5 bin adet aşure dağıtıldı

Cansuyu derneğince 5 bin adet aşure dağıtıldı

Her yıl Muharrem ayında halka aşure dağıtan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği bu yıl da İmaret Camisinde Cuma namazı çıkışı şifalı aşure dağıttı Cansuyu Afyonkarahisar Temsilciliği görevlilerince İmaret Camii’nde Cuma namazından çıkanlara yaklaşık 5 bin adet şifalı aşure dağıtımı yapıldı. Aşure’nin önemini dile getiren Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, İslam tarihinde dönüm noktası [&hellip]

Cansuyu derneğince 5 bin adet aşure dağıtıldı

Her yıl Muharrem ayında halka aşure dağıtan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilciliği bu yıl da İmaret Camisinde Cuma namazı çıkışı şifalı aşure dağıttı

Cansuyu Afyonkarahisar Temsilciliği görevlilerince İmaret Camii’nde Cuma namazından çıkanlara yaklaşık 5 bin adet şifalı aşure dağıtımı yapıldı.
Aşure’nin önemini dile getiren Afyonkarahisar Temsilcisi Av. Mehmet Demir, İslam tarihinde dönüm noktası olaylara tanıklık eden Muharrem ayının, paylaşmanın, şükretmenin ve bereketin adı olan Aşure Günü’nün ilahi bereketi ve feyzinin bollaştığı bir ay olduğunu söyledi.
Demir, bugünde hasenat ve sadaka gibi güzel adetler de yaşatılması gerektiğini belirtti. Dernek İl Temsilcisi Mehmet Demir; “Herkes bu faziletli günlerin hadiselerini hatırlayarak ailesine, akraba ve komşularına ihsanda bulunursa şüphesiz se-vabını kat kat alır ve Cenab-ı Hak’ta senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder. Bu mübarek günlerin milletimize ve tüm İslam Alemine birlik ve dirlik getirmesini temenni ediyoruz. Yıllardır süre gelen bu gelenek vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla sonuçlanmıştır. Bütün bu çalışmalara maddi katkıları ile destek olan hayırseverlere teşekkür ediyorum.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme