Canlı hayvan fuarı, 5 bin ziyaretçi demek

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, 2012 yılının Mayıs ayında Afyonkarahisar’da büyük bir canlı hayvan fuarı açmayı hedefliyor. 5 bin ziyaretçinin geleceği tahmin edilen fuar için 10 bin metrekarelik bir alan gerekiyor Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in Afyonkarahisar’la ilgili yeni hedefi, canlı hayvan fuarı düzenlemek. Bu doğrultuda araştırmalar yapan Mühsürler’e göre canlı hayvan fuarı [&hellip]

Canlı hayvan fuarı, 5 bin ziyaretçi demek

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler, 2012 yılının Mayıs ayında Afyonkarahisar’da büyük bir canlı hayvan fuarı açmayı hedefliyor. 5 bin ziyaretçinin geleceği tahmin edilen fuar için 10 bin metrekarelik bir alan gerekiyor

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in Afyonkarahisar’la ilgili yeni hedefi, canlı hayvan fuarı düzenlemek. Bu doğrultuda araştırmalar yapan Mühsürler’e göre canlı hayvan fuarı açıldığında Türkiye’nin çeşitli illerinden ve çeşitli ülkelerden Afyonkarahisar’a yaklaşık 5 bin kişi gelecek. Gelen ziyaretçiler de Afyonkarahisar’ın termal özellikleriyle ön plana çıkan otellerinde kalarak ekonomi çarkının dönmesine katkı sunacak.
10 bin metrekarelik alan gerekli
Konuyla ilgili açıklama yapan ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, “Fuar Alanı’nda 3 bin 600 metre kapalı alan yerimiz var. Fuarcı arkadaşlar, bu kapalı alanın yetersiz olduğunu söylediler. Ben de Belediye Başkanımızla görüştüm, bu kapalı alanın büyütülüp büyütülmeme ihtimalini sordum. Konuya Sayın Belediye Başkanımız da sıcak bakı-yor. 10 bin-10 bin 600 metrekarelik alanın canlı hayvan fuarı için yeterli olduğu kanaatindeyiz. Mayıs 2012’de bu fuarı yapmayı düşünüyoruz. Uluslararası canlı hayvan fuarına kısa sürede dönüşür. Bunu söylediğimde çevre illerin borsa başkanları da destek verdiler bize” dedi.
Animal Türkiye projesi geliştirildi
ATB Başkanı Mehmet Mühsürler’i ziyaret eden Platform Fuarcılık firmasının ortaklarından Kurdet Çiçekçi ise, Afyonkarahisar’ın hem yolların kesişmesi bakımından, hem konaklama bakımından, hem de üreticilerin bulunması bakamından önemli bir yerde olduğunu söyleyerek “Animal Türkiye adı altında bir proje geliştirdik.Valimiz ve Belediye Başkanımız, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler de buna destek verdi. Afyonkarahisar’da en az 10 bin metrekarelik fuar alanı inşa ettiğimiz takdirde birkaç yıl içerisinde Türkiye’nin bölgede bu işle uğraşan kişilerin geldiği, güzellik yarışmalarının da yapıldığı bir fuar olacak. Bu fuarın yapılması, gelecekte başka türlü organizasyonların yapılmasının da önünü açacaktır. Arazilerle ilgili düzenleme için Belediye’nin bu işe el atması gerekiyor. Afyon’un daha çok insan tarafından duyurulmasına vesile olabiliriz” diye konuştu.
Ekonomiye ciddi katkıÇiçekçi, fuar için harcanacak paranın 2 buçuk milyon lirayı bulacağını, ancak fuarla birlikte Afyonkarahisar ekonomisine 30 milyon lira gireceğini hesapladıklarını vurguladı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme