Canlı Hayvan Borsası örnek bir tesis

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Göktaş’ın hazır bulunduğu ziyaretin ardından konuşan Afyonkarahisar Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Yavuz, “Faaliyete geçecek ATB Canlı Hayvan Borsamızda üretici satmak istediği malını buraya getirecek ve piyasaya arz edecektir. Üreticimizin Borsamıza getirdiği malı veteriner kontrolünde [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Genel Sekreteri Hüseyin Eker ve Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Göktaş’ın hazır bulunduğu ziyaretin ardından konuşan Afyonkarahisar Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Yavuz, “Faaliyete geçecek ATB Canlı Hayvan Borsamızda üretici satmak istediği malını buraya getirecek ve piyasaya arz edecektir. Üreticimizin Borsamıza getirdiği malı veteriner kontrolünde kabulü sağlanacak, her türlü muayenesi yapılacaktır. Üretici, Borsamız güvencesinde açık artırma yöntemiyle satışını şeffaf bir şekilde izleyecek ve rekabet ortamında oluşan fiyata göre malını satacaktır. Alım-Satım sonunda üreticinin alacağı Borsamızın güvencesinde olacaktır” dedi.
ŞEFFAF BİR YÖNTEM
Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği (TÜKETBİR) Merkez Birliği Genel Başkanı Bülent Tunç ise tesisi çok beğendiğini ve bu projeyle ülke hayvancılığına büyük değer katıldığını ifade etti. Tunç, Canlı Hayvan Borsası’nda yapılacak olan tüm hayvan alım satımlarının şeffaf bir yöntemle yapılacağından ve bu alım satımlarla Borsanın da güvencesinin olmasının neticesiyle, üreticinin büyük menfaati olduğunu belirtti.

Bakmadan Geçme