• Haberler
  • Genel
  • Canlı Hayvan Borsası kendi elektriğini kendi üretecek

Canlı Hayvan Borsası kendi elektriğini kendi üretecek

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı’na (ZEKA) sunulan “Canlı Hayvan Borsası Kendi Elektriğini Üretiyor” projesi kapsamında sözleşme imzalandı ATB tarafından hazırlanan ve ZEKA Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunulan 'ATB Canlı Hayvan Borsası Kendi Elektriğini Üretiyor' isimli proje destek almaya hak kazandı. Projenin yürütülmesi için karşılıklı olarak sözleşme [&hellip]

Canlı Hayvan Borsası kendi elektriğini kendi üretecek

Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) tarafından hazırlanarak Zafer Kalkınma Ajansı’na (ZEKA) sunulan “Canlı Hayvan Borsası Kendi Elektriğini Üretiyor” projesi kapsamında sözleşme imzalandı

ATB tarafından hazırlanan ve ZEKA Turizm, Enerji ve Çevre Altyapı Mali Destek Programı kapsamında sunulan “ATB Canlı Hayvan Borsası Kendi Elektriğini Üretiyor” isimli proje destek almaya hak kazandı. Projenin yürütülmesi için karşılıklı olarak sözleşme imzalandı.
KULLANIM FAZLASI GELİR OLACAK
ATB tarafından yapılmakta olan Dünya’nın ve Türkiye’nin en büyük ve en modern Canlı Hayvan Borsası güneş enerjisinden kendi elektriğini üretecek ve şebeke bağlantısı ile üretiminden fazlasını arz ederek Türkiye’nin hem temiz enerji üretimine katkı sağlayacak hem de kullanımından fazlasını satarak gelir elde edecek.
“YATIRIM KENDİNİ AMORTİ EDECEK”
Projenin tahmini maliyetinin 550 bin lira olduğunu ifade eden ATB Başkanı Mehmet Mühsürler, “Borsamız tarafından yapılan İlimizin hayvancılığında lokomotif görevi yapacağına inandığımız Canlı Hayvan Borsamız için hazırlanan projemiz kapsamında 100 kWp gücünde güneşten elektrik üreten Fotovoltaik sistem kurulacak. Böylece bu sistemle Canlı Hayvan Borsamız çatısına kurulacak güneş panelleri vasıtasıyla toplanacak güneş enerjisi elektrik enerjisine dönüştürülecek ve elde edilen elektrik şebekeye bağlanarak arz edilecek ve gelir elde edeceğiz. Zafer Kalkınma Ajansına sunduğumuz bu projenin tahmini maliyeti 550 bin lira civarında olacak ve yüzde 50’si özkaynağımızla, yüzde 50’si ise hibe olarak Zafer Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacaktır. Bu yatırımın yaklaşık 7 sene sonunda kendisini amorti edeceği hesap edilmektedir.”
“HEDEF YARINLARA TEMİZ
BİR DÜNYA BIRAKMAK”
Mühsürler açıklamasının devamında, “Bilindiği gibi güneş, sonsuz, tükenmeyen, bedava, enerji ihtiyacı duyulan her yerde kullanılabilen, enerji de dışa bağımlılığı azaltan, karbon monoksit, kükürt, duman, gaz ve radyasyon gibi çevreyi kirleten faktörler olmadığından en temiz ve çevreye zararsız, işletme ve bakım maliyetleri az bir enerji kaynağıdır. ATB olarak bizler de bu temiz enerji kaynağından elektrik üreterek, yarınlarımıza daha temiz bir dünya bırakabilmek adına gerekli hassasiyeti göstermiş olacağımızı düşünüyoruz. Ayrıca, projemizin hazırlanmasında, uygulamasında emeği geçen ve geçecek olan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme