• Haberler
  • Genel
  • Cankurtaran şoförleri göreve başladı – Kocatepe Gazetesi

Cankurtaran şoförleri göreve başladı – Kocatepe Gazetesi

112 Acil Hizmetler Servisi İstasyonları’nda çalışacak cankurtaran sürücüleri eğitim aldı İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Hizmetler Servisi İstasyonları’nda, hizmet alımı ile yoluyla çalışacak cankurtaran şoförleri görevlerine başladı.Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hizmet alımı ile alacağı üç bin kişilik cankurtaran şoförü kadrosu dahilinde Afyonkarahisar’a da 20 kişilik hizmet alımı hakkı verilmişti. Yasal [&hellip]

Cankurtaran şoförleri göreve başladı

112 Acil Hizmetler Servisi İstasyonları’nda çalışacak cankurtaran sürücüleri eğitim aldı

İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 112 Acil Hizmetler Servisi İstasyonları’nda, hizmet alımı ile yoluyla çalışacak cankurtaran şoförleri görevlerine başladı.
Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hizmet alımı ile alacağı üç bin kişilik cankurtaran şoförü kadrosu dahilinde Afyonkarahisar’a da 20 kişilik hizmet alımı hakkı verilmişti. Yasal süreç çerçevesinde, ihale sonucu belirlenen firma ile Sağlık Müdürlüğü arasında gerekli resmi prosedürler tamamlanarak 20 şoför, 1 Ağustos 2015 tarihi itibariyle yeni vazifelerine başladılar.
Yeni alınan cankurtaran şoförleriyle bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici hayırlı olsun temennisinde bulunarak bazı hatırlatmalar yaptı. Sağlık hizmetinin basit bir iş olmadığını vurgulayan Dr. Yemenici, “Sizler sadece bir araç kullanmayacaksınız, sadece şoför olmayacaksınız. Size emanet edilen sağlık personelini, hastayı ve ambulansı en sorunsuz, en hızlı ve kurallara en uygun şekilde sağ salim getirip götürmek gibi birbirinden değerli ve önemli görevleriniz olacak” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme