• Haberler
  • Genel
  • Çankaya'nın mermeri de Afyon'dan – Kocatepe Gazetesi

Çankaya'nın mermeri de Afyon'dan – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar mermerinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demmak'ı ziyaretinde, Çankaya'nın mermerlerinin de Afyonkarahisar'dan olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaretinin ardından İscehisar İlçesi’nde işadamı Şuayp Demirel’e ait mermer fabrikasını gezdi. Fabrika girişinde ilçe halkı tarafından çiçeklerle karşılanan Abdullah Gül’e, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti. Halkını selamladıktan sonra fabrikayı gezen [&hellip]

Çankaya’nın mermeri de Afyon’dan

Afyonkarahisar mermerinin önemine değinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demmak’ı ziyaretinde, Çankaya’nın mermerlerinin de Afyonkarahisar’dan olduğunu açıkladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyon Kocatepe Üniversitesi’ni ziyaretinin ardından İscehisar İlçesi’nde işadamı Şuayp Demirel’e ait mermer fabrikasını gezdi. Fabrika girişinde ilçe halkı tarafından çiçeklerle karşılanan Abdullah Gül’e, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu eşlik etti. Halkını selamladıktan sonra fabrikayı gezen Cumhurbaşkanı Gül, üretilen mermer makinelerini inceledi ve fabrika sahibi Şuayp Demirel’den bilgi aldı. Gezi sırasında çok gürültülü çalışan mermer makineleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Eroğlu ve beraberindekilere sesten rahatsız olmadan iletişim sağlamaları için kulaklık dağıtıldı. Kapalı devre çalışan mikrofon ve kulaklık sistemi kullanılan gezide, Şuayp Demirel’in mikrofonla verdiği bilgiler, kablosuz kulaklık sayesinde dış seslerden etkilenmeden Cumhurbaşkanı Gül’e iletildi.
BASIN MENSUPLARINI UNUTMADI
Cumhurbaşkanı Gül daha sonra ziyaretin anısına fabrika sahibi ve yöneticileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanlığı basın yayın sorumlularının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü” hatırlatarak basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı önerisini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları’yla bir süre sohbet etti. Afyonkarahisar basınının yanı sıra Antalya, İstanbul ve Ankara basınının da büyük ilgi gösterdiği ziyarette basın mensupları Gül’le hatıra fotoğrafı çektirme fırsatı buldu. Gazeteciliğin çok önemli olduğunu söyleyerek, “bugün sizin gününüz. Bakın bu günde ben de sizinle birlikteyim” diyen Cumhurbaşkanı Gül, basın mensupları ile sohbet de etti.
ÇANKAYA’NIN MERMERİ DE AFYONKARAHİSAR’DAN
Cumhurbaşkanlığı’nın yenilenmesi için kullanılan mermerlerinde Afyonkarahisar’dan getirildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afyonkarahisar mermerinin önemine değindi. Mermer fabrikasında sergilenen mermerleri ilgiyle inceleyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Demmak’ın Afyonkarahisar’da başarıyla hizmet vererek, önemli ihracat başarıları yakalamasının önemine değindi. Mermer kesme ve işleme makineleri yapılan tesiste dev kesme makineleri önünde hatıra fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, makinelerin nasıl çalıştığını da öğrendi. Afyonkarahisar’da Türkiye’ye örnek böyle fabrika bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, Demmak’ta üretilen makinelerin son derece modern olduğunu belirtti. İşçilerle de fotoğraf çektiren Gül, Şuayp Demirel’in 1.5 yaşındaki torunu Demir Demirel’i kucağına alarak sevdi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme