Çankaya 3. dönemine yetki aldı

Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde mevcut Oda Başkanı Ahmet Çankaya ve ekibi 3. dönem yönetim için delegeden yetki aldı. Odanın toplam 124 delegesinin oy kullandığı seçimde sandıktan 3 geçersiz oy çıktı. Çankaya ve listesi 85 oy alırken rakibi Başkan adayı Abdullah Kaya ve listesi 35 oy aldı Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı'nın olağan seçimli genel kurul toplantısı [&hellip]

Çankaya 3. dönemine yetki aldı

Ziraat Odası Başkanlığı seçiminde mevcut Oda Başkanı Ahmet Çankaya ve ekibi 3. dönem yönetim için delegeden yetki aldı. Odanın toplam 124 delegesinin oy kullandığı seçimde sandıktan 3 geçersiz oy çıktı. Çankaya ve listesi 85 oy alırken rakibi Başkan adayı Abdullah Kaya ve listesi 35 oy aldı

Afyonkarahisar Ziraat Odası Başkanlığı’nın olağan seçimli genel kurul toplantısı dün yapıldı. Seçimde Oda’nın mevcut Başkanı Ahmet Çankaya ve listesinin yanında Abdullah Kaya ve listesi yarıştı.
ÇANKAYA KATILIMCILARI SELAMLADI
Gıda, Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda dün gerçekleştirilen genel kurul toplantısı divanın oluşturulması ile başladı. Divan Şükrü Balık’ın başkanlığında; Bayram Avdal, Hasan Özdemir ve Veysel Kökhasan’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Oda Başkanı Ahmet Çankaya toplantıya katılanlara teşekkür etti.
KÖYLÜYE SAHİP ÇIKILMADI
MHP İl Başkanı Aziz Aslan toplantıda yaptığı konuşmada siyasi bir konuşma yapmayacağını belirtti. Toplantıya köy çocuğu olarak katıldığını söyleyen Aslan; “Zirai ürünlerin yetiştirilmesinde sabanından başlayarak en ilkel metotlardan son teknolojiye kadar kullanmasını bilen fiilen yaşayan bir köy çocuğu olarak aranızdayım. Tarımsal üretimlerin daha doğrusu Türkiye’de neredeyse cumhuriyet kurulduğundan beri çok ciddi tarım politikalarının yapılamamış olduğunu üzüntüyle izlemekteyiz. Her geçen hükümet bir önceki hükümetin tarım politikalarını eleştirmektedir. Gelişmiş ülkelerde bu iş böyle olmuyor. Ben yaptım oldu anlayışı uygulanmıyor. Bir şey doğru ise onun devamı sağlanıyor. Tüm politakalarda bu durum böyle. Atatürk ‘Köylü milletin efendisidir.’ demiş. Ama o gün bugündür köylüye sahip çıkılmamış. Bu da bir gerçektir.” dedi.
TOPRAKLARA SAHİP ÇIKILMALI
AK Parti Şuhut İlçe Başkanı ve İGM Üyesi Ömer Tunçay, kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Şuhut Ziraat Odası Başkanı olduğunu, aynı zamanda çiftçi bir aileye mensup olduğunu dile getiren Tunçay, İGM üyesi olarak Tarım Orman Komisyonu Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi. Tarımın her noktasında bulunan bir kişi olarak çiftçinin durumunu iyi bildiğini belirten Tunçay; “Biz gerçekten güzel bir iş yapıyoruz. Dünyanın en büyük teknolojilerine de sahip olsanız, uzaya da çıksanız insanınızı doyuramadığınız müddetçe yapacağınız hiçbir şey yoktur. İnsanı doyurmak lazım. Aşık Veysel diyor ya, ‘Benim sadık yarim kara topraktır.’ diye. Biz topraktan gelmişiz, insan olarak da topraktan yaratılmışız. Yediğimiz, içtiğimiz herşeyi topraktan üretiyoruz. Hayvanlarımızı, dünya da Allah’ın bizlerin hizmetine sunduğu mahlukatı da topraktan besliyoruz. Toprak çok kıymetli birşey. Topraklarımıza sahip çıkmamız lazım. Tohum düzenli üretilmezse, dışa bağlı bir tohumculuk politikası üretilirse o zaman biz hep dışarıya bağımlı oluruz. 2008 Yılında çıkarılan tohumculuk kanunu ile geçmişten günümüze gelen açıkları kapatmak durumundayız.” diye konuştu.
“ZİRAAT ODALARI
KENDİ EVİMİZ”
Ömer Tunçay, 7.2 milyarlık dünya nüfusunun beslenmede zorlandığını, bu nüfusun 1,5 milyarının açlık sınırında, açlık sınırı altında ya da iyi beslenemediğini belirtti. Tarımsal arazilerin daralıp, üretimde verimin azaldığına da dikkat çeken Tunçay; “Nüfus hızla artacak. Bu nedenle topraklarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Topraklarımızı iyi korumamız ve kullanmamız gerekiyor. Bu nedenle geçtiğimiz günlerde mecliste bir itirazda bulundum. Belediyelerin sahaları dışında olan yerlede imar planları yapma yetkisi İGM’de. Yatırım ve inşaat yapılacaksa biz hassasiyet gösterip tarım arizeleri özellikle birinci sınıf arazilerin üzerine inşaat yaptırmamız gerektiğini söyledim. Bu çok önemli. İki yıldır Allah bereket versin mahsülümüz para ediyor. Hükümetimiz de sağ olsun bu konuda desteklerini esirgemiyor. Fiyata endeksli bir tarım politikası olmuyor. Bizim kalıcı şeyler yapmamız lazım. Bizim en önemli örgütümüz Ziraat Odasına hepimiz sahip çıkacağız. Ziraat Odası bize önder olacak. Diğer kooperatif ve birliklerimizi de iyi kullanacağız. Buralar bizlerin malı. Buralara kendi evimiz gibi gidip sahip olacağız.” şeklinde konuştu.
CHP’DEN KATILIM OLMADI
Divan Başkanı Şükrü Balık, CHP’den temsilci olmadığı için söz veremediklerini ifade etti. Kurul raporları tek tek okunarak sırayla oylanarak aklandı. Daha sonra Oda Başkan Adayı Abdullah Kaya söz aldı. Kaya ekibi ile birlikte göreve seçilmesi halinde yapacakları hakkında bilgiler verdi. Konuşmanın ardından divan görevini seçim kuruluna devir etti.
ÇANKAYA VE LİSTESİ KAZANDI
Ahmet Çankaya’nın yeniden başkan seçildiği beyaz listenin yönetim kurulu üyeliklerine; Şakir Çeşme, İbrahim Aybey, Celalettin Durmuş, Nusrettin Karayel, Mustafa Coşkun, Ahmet Tanış, Aziz Başpunar, Halil İbrahim Onay, Tahsin Ünver, Mahmut Dora, Ahmet Arslan, Yaşar Sağlam, Ahmet Çifteci, Ahmet Kaya, Hayati Bozkurt, Mustafa Kızılbeyli, Yakup Açıkgöz, Süleyman Türkyılmaz, Tahsin Akçer, Ramazan İnkaya seçildiler.
KAYA VE LİSTESİNE 35 OY VERİLDİ
Ziraat Odası Başkan adayı Abdullah Kaya’nın başkan adayı olduğu listede; Fikrel Bicil, Bekir Yavuz, Ahmet Çınar, Hüseyin Fidan, İbrahim Keçe, Fatih Uluçay, Mehmet Kalay, Ömer Ulukuş, Barış Yıldız, Mehmet Boran, Halil Kınık, Zeynel Aydoğmuş, Hüseyin Olgun, Necati Gelişgen, Ziya Küçüktütüncü, Kazım Durmuş, Şaban Ayçiçek, Bekir Abay, İbrahim Akyol, Mehmet Acar yer aldılar.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme