• Haberler
  • Genel
  • Çanakkale'nin projesi, Kocatepe'ye örnek olsun

Çanakkale'nin projesi, Kocatepe'ye örnek olsun

20'nci yüzyılın kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'de, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Odak Alanları Fikir Projesi Yarışması düzenlecek. Gelibolu'nun tarihi ve mimari özellikleriyle öne çıkması için düzenlenecek yarışmanın, Afyonkarahisar'da Milli Mücadele'nin en çetin şartlarının yaşandığı Kocatepe için de örnek olması bekleniyor Çanakkale İl Özel İdaresi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Odak Alanları Fikir Projesi Yarışması düzenliyor. [&hellip]

Çanakkale’nin projesi, Kocatepe’ye örnek olsun

20’nci yüzyılın kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’de, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Odak Alanları Fikir Projesi Yarışması düzenlecek. Gelibolu’nun tarihi ve mimari özellikleriyle öne çıkması için düzenlenecek yarışmanın, Afyonkarahisar’da Milli Mücadele’nin en çetin şartlarının yaşandığı Kocatepe için de örnek olması bekleniyor

Çanakkale İl Özel İdaresi, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Odak Alanları Fikir Projesi Yarışması düzenliyor. Ekipler halinde iştirak edilecek yarışmada, birinci ekibe 150 bin lira, ikinci ekibe 100 bin lira, üçüncü ekibe 60 bin lira ödül verilecek, 7 ekibe de 25’er bin lira mansiyon takdim edilecek.
GÜÇLÜ DEĞERLER ÖNE ÇIKACAK
Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı Odak Alanları Fikir Projesi Yarışması’nın amacı, şöyle açıklandı:
“Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içinde yer alan; Kilitbahir, Abide, Seddülbahir ve Kabatepe-Conkbayırı odak alanlarında güçlü değerlerin oluşturduğu kimlik göz önüne alınarak, ziyaretçinin tinsel ve ruhsal yoğunlaşmasına katkıda bulunacak, görsel kimlik, mekânsal kimlik ve senaryolarının kurgulanması; doğal yapı, bitki örtüsü, hayvan varlığı ve topografyanın yarattığı mekan duygusu dikkate alınarak, alanın üst ölçekli planları ile uyumlu, bütüncül bir yaklaşımla, son yıllarda artan ilgi ve ziyaretçi sayısının neden olduğu mekânsal sorun ve ihtiyaçları gideren çözümlere kavuşturulmasıdır.”
KOCATEPE’YE ULAŞMAK ZOR
Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe ise, zaman zaman bakımsızlık nedeniyle şikayet konusu oluyor. Kocatepe’yi ziyaret etmek isteyen vatandaşların Kocatepe’ye ulaşacak araç temininde zorlanması, Kocatepe’yi ziyaret ettikten sonra o bölgede zaman geçirecekleri başka mekanların bulunmaması dikkat çekiyor. Çanakkale İl Özel İdaresi’nin projesinin Kocatepe’nin korunması ve tanıtılması için de örnek olması bekleniyor.
BURAK AYDIN

Bakmadan Geçme