Çanakkale’nin 100’üncü yılı için hazırlık yapılmalı
Süleyman Demirel Fen Lisesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Programda konuşan Avustralya-Gelibolu Dostluk Derneği Başkanı J. Gül Arslan, “Avustralyalılar, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı anma etkinliklerine şimdiden hazırlanıyor. Biz de hazırlanmalıyız” dedi Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Programda konuşan Süleyman Demirel [&hellip]
Süleyman Demirel Fen Lisesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla bir anma programı düzenledi. Programda konuşan Avustralya-Gelibolu Dostluk Derneği Başkanı J. Gül Arslan, “Avustralyalılar, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı anma etkinliklerine şimdiden hazırlanıyor. Biz de hazırlanmalıyız” dedi
Süleyman Demirel Fen Lisesi Konferans Salonu’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Programda konuşan Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdür Başyardımcısı Ömer Faruk Gökdeniz, Çanakkale Savaşı’nın Türk milletinin kendine güvenini yerine getirdiğini, etkisinin uzun yıllar hissedildiğini kaydetti.
Edebiyat öğretmeni Nevzat Sağcan’ın Çanakkale Şiiri’ni okumasının ardından okul öğrencileri, seslendirdikleri şiir ve türkülerle Çanakkale’de şehit düşen askerlerimizi yâd etti.
“Arslan’ın anlattıklarına kulak vermelisiniz”
Avustralya-Gelibolu Dostluk Derneği Başkanı J. Gül Arslan’ın konuşmasından önce kürsüye gelen eğitimci Veli Cengiz, “Aranızdan ayrılsam da sizlerleyim. Gül Arslan’ı yeni tanıdım. Çok değerli biri. Gül Arslan’ın anlattıklarına kulak vermelisiniz” dedi.
“En güzel ülke, Türkiye”
Avustralya-Gelibolu Dostluk Derneği Başkanı J. Gül Arslan ise konuşmasında öğrencileri bazı nasihatlerde bulundu. Salonu dolduranlara hitaben “Yurtdışında çalışmak isteyen var mı” sorusunu yönelten Arslan, “Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye. Kıymetini bilin. Avustralya’da bir ev almaya kalksanız, yaklaşık 600 bin lira ödersiniz. Avustralya’da deniz yok, okyanus var. Bir günde 3 mevsimi yaşayabilirsiniz. O nedenle battaniyenizi hiç kaldırmazsınız” diye konuştu.
Avustralyalılar,
2015’e hazırlanıyor
Avustralyalıların tarihlerine sahip çıktıklarını hatırlatan Arslan, “Bizim de tarihimizi öğrenmemiz ve gerektiği şekilde anlatmamız gerekiyor. Avustralyalılar, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılında yapılacak etkinlikler için şimdiden hazırlıklara başladı. Avustralya Hükümeti, Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümü için binlerce dolar ayırdı” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin de, kendi varlığı için çok önemli olan Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yıldönümü için harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Arslan, öğrencilere seslenerek “Sizlerden ricam, Çanakkale Savaşı hakkında kompozisyon ve şiir yazın. Çanakkale Savaşı, hâlâ bitmedi. Tüm dünyanın gözü üzerimizde, bu topraklarda. Dolayısıyla tarihimizi iyi anlamalı, iyi anlatmalıyız” dedi.
Araştırın, okuyun, tartışın
Akıllı insanların yeni fikirleri, normal insanların sonuçları, küçük insanların ise başka insanları tartıştığına dikkat çeken J. Gül Arslan, şöyle devam etti:
“Nasıl akıllı insan olunur? Allah’ın lütfettiği akıl nimetini geliştirerek akıllı insan olunur. Bu da okumaktan, araştırmaktan, tartışmaktan geçer. Okuyan, araştıran, tartışan kişi, önce bilgi sahibi olur; ardından da fikir sahibi olur.” MURAT ARISOY