• Haberler
  • Genel
  • “Çanakkale’den imanı çıkarırsanız Çanakkale’yi izah edemezsiniz”

“Çanakkale’den imanı çıkarırsanız Çanakkale’yi izah edemezsiniz”

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü akabinde “Şehitlik ve Çanakkale” konulu konferansta konuşan Tarihçi Yazar Mustafa Turan, Çanakakle’de zorlu şartlarda Türk askerinin volkan gibi iman gücünün devreye girdiğini, Çanakkale’den imanın çıkarılması halinde, Çanakkale’nin izah edilemeyeceğini söyledi Tarihçi Yazar Mustafa Turan, “Şehitlik ve Çanakkale” konulu konferansta Çanakkale’yi tüm gerçekliği ile masaya yatırdı.“TÜRKLERE GÖKTEN YARDIMCI KUVVETLER GELDİ”Türklerin tarihte [&hellip]

"Çanakkale'den imanı çıkarırsanız Çanakkale'yi izah edemezsiniz"

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü akabinde “Şehitlik ve Çanakkale” konulu konferansta konuşan Tarihçi Yazar Mustafa Turan, Çanakakle’de zorlu şartlarda Türk askerinin volkan gibi iman gücünün devreye girdiğini, Çanakkale’den imanın çıkarılması halinde, Çanakkale’nin izah edilemeyeceğini söyledi

Tarihçi Yazar Mustafa Turan, “Şehitlik ve Çanakkale” konulu konferansta Çanakkale’yi tüm gerçekliği ile masaya yatırdı.
“TÜRKLERE GÖKTEN YARDIMCI
KUVVETLER GELDİ”
Türklerin tarihte en büyük düşmanının İngilizler olduğunu vurgulayan Tarihçi Yazar Mustafa Turan, Çanakkale savaşlarını planlayıp icra edenlerin İngilizler olduğunu söyledi. Bu savaşların İngiltere Deniz Bakanı Churchill tarafından planlandığını kaydeden Turan; “Yenildikten sonra geriye dönüyorlar. Deniz Bakanı Churchill mahkemeye verilmiş. Hakimlerin huzurunda bunalıp terleyen Churchill sesini yükselterek, ‘Beni daha fazla konuşturmayın. Biz Çanakkale’de Türklerle değil Allah’la savaştık. Tabiki yenildik.’ Bunu diyen Churchill. Akdeniz Birleşik Kuvvetleri Komutanı General Hamilton şu ifadeleri kullanır, ‘Attığımız bombalarla Türk mevzilerini delik deşik ettik. Gemilerimiz aylardır Türk mevzilerini bombalıyorlar. Son derece hırpalanan Türkleri koruyan Allahlarından ayırabilmek için daha başka ne yapılabilir.’ sorusunu sorduktan sonra General Hamilton şöyle devam ediyor; ‘Biz Türklerini atacağı daha kalmadığını biliyorduk. Fakat Türklere gökten yardımcı kuvvetler geldiğini müşahede ettik.’ Bir başka İngiliz generali şunu itiraf ediyor, ‘Attığımız şarapnallerle Türk mevzilerini delik deşik ettik. Adeta bir kalburun sırtı gibi birbirine temas eden dairelere meydana getirdik. Artık akıl, müspet bilim kesinlikle kapattığımız toprağın altında bir canlı mevcudiyetine inanmazdı. Ama bir süre sonra kapattığımız toprağın altından elinde silahlarıyla ya Allah diyerek fırlayan Mehmetçiği gördükten sonra biz zaferden ümidimizi kestik.’ diyor” dedi.
TÜRK ASKERİ ZORLUK
VE YOKLUKLA SAVAŞTI
Çanakkale’de Türk askerine bir üniforma dahi verilemediğini, askerlerin cepheye ulaştıkları haliyle ayağında ayakkabı ya da çarık dahi olmadan yalın ayak savaştığını anlatan Mustafa Turan; “Askerimiz yokluktan sivil elbise ile savaşmak zorunda kalmış. Askerimizin ayağında ayakkabısı yok. Çarık var. Kiminde o da yok. Yalın ayak savaşıyor. Bizim askerimiz açtır. Eskiler bir dilim ekmeğe tayın diyorlar. Bir dilim ekmekle 20’li yaşlarda bir gencin karnının doyması mümkün olamaz. O yüzden askerimiz aç savaşıyor. Siper için kullanılacak olan kum torbalarını bizim askerlerimiz yırtarak elbiselerine yama yapıyorlar. Çanakkale’de bu kadar zor durumdayız. İngilizler Amerikan Baş Konsolosuna bir rapor geçmişler. Türkler’in elinde 2 bin modern top var. Bir türlü imha edemedik. Başkonsolos bu rapor üzerine Çanakkale’ye gidip Türk mevzilerini gezip dolaştığında İngilizler’in modern 2 bin top dedikleri şeyin Türkler tarafından 2 bin soba borusundan top maketi yaptıklarını gördüğünü söylemiştir. Buna askerlikte psikolojik harp denilir. Ecdadımz onları caydırmak için soba borusundan top borusu yapmıştır. Durum anlaşılmasın diye de zaman zaman borular içine barut konulup zaman zaman ateş edilirmiş. Askerimiz bu kadar zor durumdaymış.” diye konuştu.
ÇANAKKALE’DE İMAN TEKNİĞİ YENDİ
Tarihçi yazar Mustafa Turan, Çanakkale’nin akıl ve mantık yönü ile değerlendirilmesi halinde düşmanın Türk kuvvetlerini Çanakkale’den bir saat içinde silindir gibi ezip geçtikten sonra İstanbul’a ulaşması gerektiğini kaydetti. Düşmanın Çanakkale’yi geçemediğini belirten Turan; “Zorlu şartlarda Türk askerinin volkan gibi iman gücü devreye giriyor. Çanakkale’den imanı çıkarırsanız, Çanakkale’yi izah edemezsiniz. Çanakkale’de iman tekniği yenmiştir. Çanakkale’de iman fizik kanunlarını geçersiz kılmıştır. Çanakkale’de öyle esrarengiz olaylar var ki; insan bunları okuyup öğrendiği zaman hafzalası, muhakemesi ve muvazenesi sarsılıyor. Savaşın en şiddetli anında Gelibolu yarımadasında korkunç aslanlara ve kaplanlara rastlandığı şaiyası çıkmış. Düşman askerleri istirahatte iken korkudan uyuyamaz hale gelmişler. Kükreyen aslanlar yüzünden. Savaşlardan sonra yapılan araştırmalarda tarihin hiçbir döneminde Çanakkale’de, Gelibolu yarımadasında ne bir aslana ne de bir kaplana rastlanmadığı ortaya çıkıyor. Ama şair diyor ya, ‘Rabbim isterse sular büklüm büklüm burulur.’ Rabbim isterse su boğmaz. Su Yunus Peygamberi boğabildi mi? Rabbim isterse bıçakta kesmez. Körpeçik İsmail’in boynunu kesebildi mi? Rabbim isterse ateş yakmaz. Nitekim İbrahim Peygamberi yakamadı. Bunlar sebep müsebbip meselesidir. Rabbim isterse Mehmetçik düşmanın gözüne kükreyen aslan gibi de gözükebilir.” şeklinde konuştu.
ALLAH RESULÜ ÇANAKKALE’DE İŞARET BUYURDU
Sözünü ettiği şeyleri anlattığında birilerinin “Hocam hurafe anlatma. Bize gerçekleri anlat.” karşılığını verdiğini aktaran Mustafa Turan, kaybolan bir İngiliz birliği olan Kraliyet Alayı’nın halen daha ortada olmadığını ifade etti. İngiltere’nin 99 yıl boyunca kaybolan bu birliği aradığına dikkat çeken Turan; “Yakın zamanda kaybolan bu birlikle ilgili olarak BBC tarafından bir film çevrildi. Filmin konusu kayıp askerlerin aranması. Ölüleri ya da dirileri ortada yoklar. Bilindiği üzere biz Almanlarla aynı safta savaştık. 26 Ayrı yerde mayın var. Almanlar bu mayınların patlamayacağını söylüyor. Paslı, küflü, kirli mayınlar. Almanlar’ın patlamaz dediği mayınları General Cevat Paşa Sevgili Peygamberimizden aldığı işaretle boğaza 13’er mayını ikişer sıra halinde paralel döşetiyor. Allah Resulü böyle işaret buyurmuş. Almanlar’ın patlamaz dediği her bir mayın bir İngiliz ve Fransız gemisini batırmıştır. Bir İngiliz general şunu itiraf eder; ‘O kahrolası Türk mayınları Çanakkale’de bize savaşı kaybettirmiştir.’ diyor. Biz tarihçiyiz neyin hurafe neyin gerçek olduğunu çok iyi biliriz. Fakat aklını bozup Allah’la, Peygamberle, Kur’anla problemi olan bazı insanlar maalesef Çanakkale’nin dini yönünü anlattığınız zaman rahatsız olup bu hurafedir diyorlar. İyi güzel’de sende bana Seyit Onbaşı’nın 276 kilogramlık mermiyi kaldırmasını fiziken izah et.” ifadelerini kullandı.
Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme