• Haberler
  • Gündem
  • Çanakkale Zaferi, azmin, inancın ve dehanın zaferidir

Çanakkale Zaferi, azmin, inancın ve dehanın zaferidir

Afyonkarahisar protokolü tarafından yayınlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajlarında, zaferin inanç ve azimle kazanıldığı vurgulandı   Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajında mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk Milleti'nin, üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapma, milli varlığını sürdürme, bağımsızlık mücadelesinin, Çanakkale'de ete ve kemiğe büründüğünü belirtti. 'ÇANAKKALE DEHANIN [&hellip]

Afyonkarahisar protokolü tarafından yayınlanan Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajlarında, zaferin inanç ve azimle kazanıldığı vurgulandı

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajında mazisi kahramanlık destanlarıyla dolu Türk Milleti’nin, üzerinde yaşadığı toprakları vatan yapma, milli varlığını sürdürme, bağımsızlık mücadelesinin, Çanakkale’de ete ve kemiğe büründüğünü belirtti.
“ÇANAKKALE DEHANIN ZAFERİ”
Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü milletçe yâd etmenin heyecan ve onurunun yaşandığını kaydeden Vali Çiçek, “Çanakkale Zaferi; Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasına zemin hazırlayan mücadeleci ruhunun, bir ulusun, bir coğrafyayı nasıl vatan yaptığının, aziz milletimizin sahip olduğu ve özünde var olan kahramanlık duygularının bir ifadesidir. Çanakkale Zaferi; askerine ‘Taarruzu değil, ölmeyi’ emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanı ve milletinin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden binlerce şehidimizin ve gazilerimizin, onların yanında omuz omuza mücadele veren kadınlarımızın, ninelerimizin, analarımızın, topyekûn vatan ve millet sevgisinin, birlik ve beraberlik ruhunun, inancın, azmin, taktik ve dehanın zaferidir. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla anıyorum.” dedi.
“ŞANLI ECDAT ÇANAKKALE’NİN BAĞRINDA YATIYOR”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ise, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehanın ve bu dehaya layık neferlerin eseri olduğunu belirterek, “Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan ‘Çanakkale Zaferi yıl dönümünde mukaddes vatanı için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği yerdir. Kutsal vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ‘Şehitler Günü’nü onurla yâd ettiğimiz bugün, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümünü de büyük bir gururla kutluyoruz. Çanakkale, tarihi şan ve şerefle dolu milletimizin dünyada eşi benzeri görülmemiş mücadeleler sonucu kahramanlık destanı yazdığı kutsal vatan toprağıdır. Hem tarihimizin hem de dünya tarihinin dönüm noktalarından biri olan Çanakkale Savaşında, bir daha dönmemek üzere cepheye giden şanlı ecdadımızın bağrında yattığı yerdir.” ifadelerine yer verdi.
“ŞEHİT AİLELERİNİ SAHİPLENMEK VEFA BORCUDUR”
Türk Milletinin Çanakkale Zaferini kendisine armağan edenleri asla unutmayacağını belirten Başkan Zeybek şunları kaydetti: “Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde de bir vefa borcudur. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarını canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum.”
Öte yandan; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Av. Ali Özkaya, Av. İbrahim Yurdunuseven, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İGM Başkanı Av. Burhanettin Çoban, AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Değişim Partisi İl Başkanı Kadir Uysal, ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl, SMMMO Başkanı Serhat Gümüş, Bilge Tam Gelişim Derneği Başkanı Ferhan Çınar’da yayınladıkları mesajlarla 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 106. Yıldönümünü kutladılar. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Şehitlerimiz rahmet ve dualarla anılacak

18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bugün Hava Şehitliği’nde tören düzenlenecek. Şehitlerimiz dualarla anılacak

Kocatepe Asri Mezarlığı’nda yer alan Hava Şehitliği’nde düzenlenecek olan çelenk töreni bugün sabah saat 10.00’da başlayacak.
Şehitlikteki anıta; Afyonkarahisar Valiliği, İkmal ve Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi’nin çelenkleri sunulacak. Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla Ay Yıldızlı Türk Bayrağı göndere çekilecek. Devlet büyüklerinden gelen mesajların okunmasının ardından bir subay tarafından günün anlam ve önemine yönelik konuşma yapılacak. Şehitlik Özel Defteri Vali Gökmen Çiçek tarafından imzalandıktan sonra Kur’an-ı Kerim tilaveti akabinde dua edilecek. Şehit mezarlarının gezilmesiyle tören sona erecek. Tören bitimi il protokol üyeleri tarafından Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi üyeleri dernekte ziyaret edilecek. İkindi namazı öncesi şehitlerimizin aziz ruhlarına ithafen İmaret Camiinde Kur’an-ı Kerim tilavetinde bulunulup Mevlid-i Şerif okunduktan sonra hatim duası yapılacak.

Bakmadan Geçme