Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ÇANAKKALE – Kocatepe Gazetesi

Aziz Aslan 20 Mart 2018 Salı 13:57:58
 

Tam 103 yıl önce Türk’ün en büyük imtihanlarından biridir Çanakkale destanı. Türk’ün adının geçtiğinde suratı asılan Haçlı zihniyeti ile mücadelesidir .
Çanakkale, Yüce Türk Milletinin çoluğu, cocuğu, genci, ihtiyarı ile bütün halinde vatan toprağında düşman çizmesinin izleri olmasın diye canını feda ettiği ateşle imtihanıdır.
Tarihte Türkiye Cumhuriyeti? dışında hiçbir Devlet bağımsızlığını 6 ülkeye karşı savaşarak kazanmamıştır. Türk’ün üstünlüğü de Cihangirliğidir. Zor durumda imkansızı başarmasıdır. Bu nedenle Çanakkale hiç bir millete nasip olmayacak bir zaferdir.
Çanakkale başından sonuna dek, TÜRK ‘ün davasıdır, TÜRK’ün savaşıdır, TÜRK’ün namusudur !
TÜRK’ün savaş meydanlarında yenilmezliğinin dünyaya haykırışı ve tescilidir. TÜRK’ün konuştuğu yerde başka milletlerin susması gerektiğinin anlaşılmasıdır.  
“Çanakkale Geçilmez.” düsturunun TÜRK nesline idrak ettirilmesi ve Vatan bütünlüğü hedefinin idrakidir. İslam’ın bayraktarlığının, temsilinin ve koruyuculuğunun tarihte olduğu gibi yükselişinin Türklerle olabileceğinin bir kez daha anlaşılmasıdır.
Çanakkale İstiklal savaşımızın, terörle mücadelemizin, Suriye’deki başarılarımızın ilhamı, özgüveni ve kararlılığıdır. Aynı ruh şimdide Afrin’de tezahür etmektedir.
Bugün dünyanın en anlamlı ve en güzel bayrağı özgürce dalgalanıyorsa, vatan dediğimiz bu topraklarda onurluca yaşıyorsak aziz şehitlerimize borçluyuz.     
Kutsal emanet olan ve zor kazanılmış olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır.
Çanakkale Savaşını bizlere kazandıran; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Silah arkadaşlarını ve Mehmetçiklerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti