Çanakkale Harbi'ni basının gözüyle okuyun

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Penceresinden Harb-i Umumi ve Çanakkale isimli önemli eseri, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt'a hediye etti.Gazeteci–Yazar Ergun Hiçyılmaz'ın hazırladığı eserde, dünya savaşına giden yolun taşlarının döşenmesi, savaş yılları, Çanakkale Zaferi ve sonrası yabancı basın, Osmanlı basını, Cumhuriyet basını, yerel basın hatta tek nüshalık duvar gazetelerinin haberlerinden yola [&hellip]

Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şube Müdürü Selami Çalışkan, Basın Penceresinden Harb-i Umumi ve Çanakkale isimli önemli eseri, Kocatepe Gazetesi Sahibi Sezer Küçükkurt’a hediye etti.
Gazeteci–Yazar Ergun Hiçyılmaz’ın hazırladığı eserde, dünya savaşına giden yolun taşlarının döşenmesi, savaş yılları, Çanakkale Zaferi ve sonrası yabancı basın, Osmanlı basını, Cumhuriyet basını, yerel basın hatta tek nüshalık duvar gazetelerinin haberlerinden yola çıkılarak anlatılıyor. Çok sayıda belge, bilgi ve fotoğrafın yer aldığı prestij eser, dünyanın ve bölgenin masa başında cetvelle çizildiği döneme ışık tutuyor. Bir belge niteliği taşıyan dönemin gazete haberleri, Türk basının 150 yıllık tarihinde yaşadığı değişimin doğru şekilde anlaşılmasının da imkan veriyor. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme