Can Veren Eller, Şiddetin Kurbanı Olmasın!

Sağlıktaki şiddete her gün bir yenisinin eklenmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, münferit şiddet eylemlerine çözüm bulunamadığını kaydetti.BÜYÜKTEHLİKEDEN DÖNÜLDÜHalkın büyük çoğunluğunun, uyarı ve çağrılara sağduyuyla karşılık verdiğini belirten Dr. Yemenici, 'Ne yazık ki münferit şiddet eylemlerine hâlâ çözüm bulamıyoruz. Buna son örnek 2 gün önce ilimizde yaşanan üzücü olay oldu. [&hellip]

Sağlıktaki şiddete her gün bir yenisinin eklenmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, münferit şiddet eylemlerine çözüm bulunamadığını kaydetti.
BÜYÜK
TEHLİKEDEN DÖNÜLDÜ
Halkın büyük çoğunluğunun, uyarı ve çağrılara sağduyuyla karşılık verdiğini belirten Dr. Yemenici, “Ne yazık ki münferit şiddet eylemlerine hâlâ çözüm bulamıyoruz. Buna son örnek 2 gün önce ilimizde yaşanan üzücü olay oldu. Bolvadin ilçemizden merkeze hasta getirdikten sonra görev yerine dönüş yapan 112 ambulansımıza, sol şeritten aşırı hızla gelen sivil bir araç çarpmıştır. Ehliyetsiz ve alkollü oldukları muayene sonucu ortaya çıkan şoför ve arkadaşı, sebep oldukları bu kaza ile yetinmemiş, personelimize bıçaklı saldırıda bulunmuşlardır. Kendilerini korumak isteyen personelimizin imdadına neyse ki olay yerine gelen sivil polis memurlarımız yetişmiş ve onlar da hayatları pahasına, saldırganları etkisiz hâle getirerek adalete teslim etmişlerdir. Olayın ayrıntılarına bakınca nasıl bir tehlikeden dönüldüğünü görmemek imkânsız diyoruz” dedi.
MAZERETİ, AKIL ALIR YANI YOK
Sözkonusu olayda alkollü şahsın elinde 50 santimetrelik bir bıçak ve 3 kişilik ambulans ekibi içerisinde bir bayan personel olduğunu aktaran Yemenici, “Kendi canını düşünmeden, olası bir vahşete engel olan kahraman polisimize hem kendi adıma hem de bütün sağlık personelimiz adına ben bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tekrar tekrar hatırlatıyoruz; Şiddet hiç bir zaman çözüm değildir. Aksine daha çok çözümsüzlüğün kapısını açan bir dipsiz kuyudur. Sağlıkçılarımıza karşı yapılan şiddetin ise hiç bir mazereti ve akıl alır yanı yoktur. Mesela bu son olayda, 112 ekibimiz acil bir vakaya gidiyor olabilirdi. Başlarına gelen bu olay yüzünden hastaya geç kalabilir, bunun sonucunda da bir canı kaybedebilirdik.”

Bakmadan Geçme