• Haberler
  • Genel
  • Can kurtaranlar tatbikatta – Kocatepe Gazetesi

Can kurtaranlar tatbikatta – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından organize edilen Genişletilmiş UMKE Eğitimleri Ve Bölge Tatbikatı Programı dün düzenlenen törenle ilimizde başladı UMKE tarafından hazırlanan programa İstanbul, Mersin UMKE ile Afyonkarahisar Bölge UMKE İlleri Antalya, Uşak, Isparta, Konya, Kütahya, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Diyarbakır Bölge UMKE İlleri Batman, Mardin, Elazığ, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, [&hellip]

Can kurtaranlar tatbikatta

Afyonkarahisar Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından organize edilen Genişletilmiş UMKE Eğitimleri Ve Bölge Tatbikatı Programı dün düzenlenen törenle ilimizde başladı

UMKE tarafından hazırlanan programa; İstanbul, Mersin UMKE ile Afyonkarahisar Bölge UMKE İlleri Antalya, Uşak, Isparta, Konya, Kütahya, Burdur, Afyonkarahisar, Eskişehir ve Diyarbakır Bölge UMKE İlleri Batman, Mardin, Elazığ, Şırnak, Adıyaman, Şanlıurfa, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Malatya UMKE’den oluşan yaklaşık 200 personel katılıyor.
3 -7 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Eğitim Tatbikatı”nın açılış konuşmasını yapan Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, UMKE’nin önemini vurgulayarak yurdun çeşitli illerinden gelen UMKE gönüllülerinin disiplin ve çalışmalarının önemli olduğunu, yurt içinde ve yurt dışında Türkiye’yi başarılı bir şekilde temsil ettiklerini söyledi. İlimizin ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu eğitim programının başarılı olarak tamamlanacağına inandığını ifade eden Dr. Yemenici tüm personele başarılar diledi.
Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünde devam eden eğitimlerde Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim görevlileri ile Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlarda görev alan sağlık personeli tarafından Afet ve Medikal Kurtarmaya yönelik uygulamalı eğitimler verilecek. Arama Kurtarma Müdürlüğü’nün desteğiyle Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri Birlik alanına konuşlandırıldı.
Eğitim Programının ilk gününde Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi’nin (AKÜ) “Sallanmadan Yaşayalım” projesi kapsamında Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO) Müdürlüğü işbirliğiyle deprem tatbikatı yapılarak başarı ile sonuçlandırıldı.

Bakmadan Geçme