Can güvenliğimiz için hız kesici şart

Fatih mahallesi sakinleri son dönemde bir canın kurban verildiğini, ağır yaralamalı ve maddi hasarlı bir çok trafik kazası yaşanan Filistin caddesi üzerinde önlem alınmasını istiyor. Mahalleli daha önce başvuruda bulundukları hız kesici ve ışıklandırma sisteminin cadde için elzem olduğunda hem fikir.İLK CEVAP OLUMLUYDUMahalle sakinlerinden Fahrettin Temiz, Filistin caddesi üzerinde ışıklardan sonraki ikinci kavşakta trafiğin yoğun [&hellip]

Fatih mahallesi sakinleri son dönemde bir canın kurban verildiğini, ağır yaralamalı ve maddi hasarlı bir çok trafik kazası yaşanan Filistin caddesi üzerinde önlem alınmasını istiyor. Mahalleli daha önce başvuruda bulundukları hız kesici ve ışıklandırma sisteminin cadde için elzem olduğunda hem fikir.
İLK CEVAP OLUMLUYDU
Mahalle sakinlerinden Fahrettin Temiz, Filistin caddesi üzerinde ışıklardan sonraki ikinci kavşakta trafiğin yoğun olduğunu belirtti. Fahrettin Temiz, bu yolun Çimento Fabrikasına malzeme taşıyan kamyonlar, ağır vasıtalar ve toplu taşıtların sıkça geçtiği bir alan olduğunu söyledi. Beş yıl önce konu ile ilgili olarak Belediye Başkanlığına hız kesici yapımı için başvuruda bulunduklarını aktaran Temiz şöyle konuştu: “Biz başvurumuzu beş yıl önce yaptık. Trafik yoğunluğu ve keşmekeşinden çektiğimiz ızdırap 10 yılı aşkın süredir devam ediyor. Hız kesici yapılması talebimiz için Belediye’ye başvurduk. Bizzat dilekçeler vererek komşulardan imza topladık. Belediyemize başvurduk. 2011 yılında konu hakkındaki ilk başvurumuza olumlu cevap geldi. Talebimiz komiyondan geçtiği, en kısa sürede yapılacağı belirtildi. 2014 yılında hiçbir önlem alınmaması üzerine bizzat kendim dilekçe ile başvurdum. Sayın Başkanımızla bizzat görüştüm. Fakat bugüne kadar hiçbir işlem yapılmadı” dedi.
ORTAK BEKLENTİ CAN GÜVENLİĞİ
16 Haziran Perşembe günü ve ertesi gün arka arkaya kazalar yaşandığını, kazasız hafta ve ayın geçmediğini belirten Fahrettin Temiz, geçmiş yıllarda 14 yaşında bir çocuğun burada gerçekleşen kazada can verdiğini söyledi. Ekmek satışı yapan bir vatandaşın burada geçirdiği kazada ağır yaralandığını aktaran Temiz; “Burada kaza bir türlü eksik olmuyor. Biz şahsımız için hiçbirimiz bir şey istemiyoruz. Bizler sadece can güvenliğimiz için ortak bir hız kesici ya da ışıklandırma yapılmasını talep ediyoruz. Mahallecek can güvenliğimiz yok. Biz sadece can güvenliğimizin korunması dışında bir şey istemiyoruz” diye konuştu.
ENGEL VAR MI, VARSA NEDİR?
İlyas Çelik, Filistin caddesi üzerinde yaşanan trafik sorununun çözümü için hız kesici ya da ışıklandırma yapılması gerektiği görüşüne katıldığını açıkladı. Çelik, hız kesici yapılmasına bir engelin olup olmadığını da merak ettiğini söyledi. Hız kesici yapılamaması halinde ışıklandırmaya da razı olacaklarını belirten Çelik; “Fatih mahallesinin nüfusu 15 binin üzerinde. İşlek bir cadde de ikamet ediyoruz. Bu hepimizin ortak sorunu. İlgili ve yetkili çevrelerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu. Mahalle sakinlerinden Abdil Atacan, ışıklandırma ya da hız kesici yapımı ile sorunun çözülmesi gerektiğini belirtti. Mahallede emlakçılık hizmeti veren Mustafa Atacan, hız kesici veya ışıklandırma sisteminin hizmete alınmasının insan canından daha önemli olmadığını dile getirdi. Atacan, bir hız kesici ya da ışıklandırma yapımının bir candan daha önemli ve fazla olamayacağının altını çizdi. Osman Akyol’da araç sürat takibinin yapılacağı bir düzenlemenin de yararlı olabileceğini kaydetti. Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme