Can Atalay Neden Gözaltına Alındı?

Can Atalay Neden Gözaltına Alındı? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Can Atalay Kimdir? Gözaltına Alındı? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Gezi Pakı olaylarında yargılanması ve hakkında verilen mahkeme kararları ile  gündemden düşmeyen Türkiye İşçi Partisinden Hatay milletvekili Can Atalay’ın neden tutuklandığı merek ediliyor. İşte detaylar …

CAN ATALAY KİMDİR?

Şerafettin Can Atalay 1976 İstanbul doğumlu olan Can Atalay, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunudur. Sosyal Haklar Derneği’nin yönetim kurulu üyesi olan Atalay, mezun olduktan sonra NTV’nin hukuk departmanında çalıştı. Gazeteci Ahmet Şık’ın Gülen Cemaati’ni araştırdığı için yargılandığı davada avukatlığını ve Soma, Ermenek, Adana öğrenci yurdu, Çorlu tren kazası ve Hendek havai fişek fabrikası patlaması gibi pek çok işçi ve mağdur aile davası gibi birçok davanın avukatlığını üstlenmiştir. Gazeteci ve yazarların düşünce özgürlüğü hakkındaki davalarında avukatlık yapan Atalay, Gezi Parkı’na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması’nın avukatlığını da yürüttü.  Avukat Can Atalay, 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisinden Hatay milletvekili seçilmiştir.

CAN ATALAY NEDEN TUTUKLANDI?

Pek çok dava üstlenen Can Atalay, Gezi Parkı’na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması’nın avukatlığını da üstlenmiştir. Gezi Parkı planlarının iptalini sağlayan Atalay, Gezi Parkı Davası’nda sanık olarak yargılanan Atalay, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçlamasıyla 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararına rağmen Yargıtay, Atalay’ın cezasını onadı ve AYM üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Silivri Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunan Atalay, 2023 seçimlerinde TİP’den Hatay milletvekili seçilmiş olmasına rağmen tahliye edilmedi.

Bakmadan Geçme