Can Atalay Kimdir?

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay davasında Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına uymayıp yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması ile Can Atalay kimdir? sorusu akıllara geldi.

Son günlerde yaşanan ve yargı krizi olarak da dillendirilen Yargıtay kararı sonrasında Can Atalay’ın kim olduğu merak ediliyor. İnternet ortamında da sürekli aratılan soruların başında Can Atalay Kimdir? Can Atalay Nereli? Can Atalay Kaç Yaşında? gibi aramalar yer alıyor. İşte merak edilenler yazımızda!

Can Atalay Kimdir?
Tam adı Şerafettin Can Atalay, 24 Mart 1976 yılında İstanbul’da doğdu. Çocukluğu ve gençliği Kadıköy’de geçen Atalay, eğitim hayatını Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. NTV’nin hukuk departmanında görev yapmaya başlayan Atalay, daha sonra Gülen Cemaati’nin kamu kurumlarında gizlice örgütlenmesiyle ilgili araştırmaları nedeniyle yargılanan gazeteci Ahmet Şık’ın avukatlığını yaptı. Avukat ve siyasetçi olan Atalay, Soma Faciası, Ermenek maden kazası, Adana öğrenci yurdu yangını, Çorlu tren kazası gibi toplumsal davalar ile düşünce özgürlüğü davalarında avukatlık üstlendi. Gezi Parkı’na AVM yapılması girişimine karşı kurulan Taksim Dayanışması’nın avukatlığını yürüttü. Gezi Davası’nda sanık olarak davaya dahil edilerek gözaltına alınırken, yargılandığı iki davadan beraat etti. ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla yargılandığı davadan 18 yıl hapis cezası aldı. 14 Mayıs 2023 genel seçimlerinde Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay milletvekili seçildi.

Bakmadan Geçme