Can Ataklı Ne iş Yapar?

Gündeme dair sert ifadeleri ile dikkat çeken Can Ataklı ne iş yapar? Eğitimi, kariyeri, yaşamı ve diğer detaylar.

Türk televizyonlarının farklı ve bir o kadar da tepkilere konu olan simalarından biri Can Ataklı. Gerek katıldığı programlarda gerekse sunduğu haber bültenlerinde yorumları ile tartışma da yaratan bir isim. Deneyimli gazeteci, uzun yıllar çeşitli yayın organlarında önemli görevler üstlendi, ayrıca uzun yıllar akademisyenlik yaptı. Peki gündeme dair sert ifadeleri ile dikkat çeken Can Ataklı ne iş yapar? İşte eğitimi, kariyeri, yaşamı ve diğer detaylar.

CAN ATAKLI NE İŞ YAPAR?

Can Ataklı, uzun yıllardır köşe yazarlığı yapmaktadır. Ayrıca 2021 yılının Ekim ayından bu yana Flash Haber’de ana haber bülteni Ataklı tarafından sunulur. Hafta içi her gün ana haber bülteni sunarak gündemi izleyenlerine aktarır. Bunların haricinde çeşitli TV programlarına katılan Ataklı, dönem dönem sert eleştirileri ile bir kesimin övgüsünü alırken diğer kesimin yoğun tepkisini topluyor. Çeşitli davalara konu oluyor, hakkında soruşturmalar açılıyor.

Ataklı, özellikle 2010’lu yıllarda adını katıldığı televizyon programları ile duyurmuş bir isim. Öncesinde medyada uzun yıllar çalışmış, ayrıca 2000’lerin başında İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik Bölümü öğrencilerine dersler vermiş. Etik konulu dersler vererek bir dönem geleceğin gazetecilerini meslek hayatına hazırlayan Ataklı, beraberinde yazın hayatını da aralıksız sürdürmüş.

EĞİTİM VE MESLEK HAYATI

Can Ataklı 1956 doğumlu. Doğum yeri Diyarbakır. Babası ve annesi kimya mühendisi. Anne adı Kadriye Özkan, baba adı Hikmet Ahmet. Cem adında bir kardeşi var.

Diyarbakır’da doğmuş olması, babasının o dönem şehirde kimya öğretmeni olarak çalışması ile ilgili. Ayrıca annesi de Tekel Fabrikası’nda kimya mühendisi olarak çalışmış.

Anne ve babasının ağırlıklı olarak şeker fabrikalarında çalışması nedeniyle Susurluk, Balıkesir, Uşak, Erzincan gibi yerlerde geçen çocukluğunun ardından ortaokulda, Milliyet gazetesinin düzenlediği bilgi yarışmasında başarılı olarak dikkat çekmiştir. İstanbul Erkek Lisesi’nde yatılı okumaya başlayan Ataklı, ailesi Ankara’ya taşınınca liseyi, Ankara Gazi Lisesi’nde bitirmiştir. 1974’te İstanbul İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bölümünde okumaya başlayan Ataklı, gazeteciliğe Yeni Ortam gazetesinde başladı. Vatan gazetesinde devam etti.

MEDYADA UZUN BİR KARİYER

1984- 1985 yılları arası Tan gazetesini yönetti. 1986 yılına kadar Günaydın gazetesinde çalıştı. Vatan, Günaydın, Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV, Star, Star TV ve Business Channel’da köşe yazarı/yazı işleri müdürü/yayın koordinatörü gibi görevler üstlendi. 2003-2004 arasında Star TV’de ana haber bülteni sundu. Kırmızı Koltuk isimli programda sunuculuk yaptı.

3. evliliğini 2012’de TGRT Haber eski spikeri Seyran Savaş ile yapan Ataklı’nın 3 kızı vardır.

Bakmadan Geçme