Can Ataklı Kimdir?

Can Ataklı Kimdir? sorusu bugün internette ne çok arananlar listesinde yer aldı. Peki, Can Ataklı Kimdir? Tüm bu soruların  yanıtı haberimizde.

Gazeteci Can Ataklı’nın hayatı ve biyografisini sizler için araştırdık. İşte dataylar…

Gazeteci Can Ataklı 1956 yılında Diyarbakır doğmuştur. Can Ataklı’nın baba tarafı, Kafkaslar’dan göçüp,  bir kısmı Erzurum, bir kısmı da Balıkesir’e yerleşmiştir. Balıkesir Atatürk İlkokulu’ndan mezun olan Can Ataklı, ortaokuldayken, Milliyet gazetesinin düzenlemiş olduğu bilgi yarışmasında Türkiye genelinde ilk ona girmiştir.  İstanbul Erkek Lisesi’nde yatılı okumaya başlayan Ataklı, lise iki ve üçüncü sınıfı, ailesi ile Ankara’ya taşındığı için Ankara Gazi Lisesi’nde bitirmiştir. İstanbul İktisadi ve Ticari ilimler Akademisi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bölümü mezunu olan Ataklı, gazeteciliğe Yeni Ortam gazetesinde başlamıştır. Daha sonra bir süre Vatan gazetesinde çalışan Ataklı, Günaydın, Dünya, Tan, Sabah, Kanal 6, Habertürk TV, Star, Star TV ve Business Channel’da  gibi kanallarda köşe yazarlığı, yayın koordinatörlüğü ve yazı işleri müdürlüğü yapmıştır.

1980 yılında denizci olarak 16 ay askerlik yapan gazeteci Can Ataklı, 1983 yılında ilk eşi Handan Türkeli ile evlenmiş 1989 yılında boşanmıştır. İkinci evliliğini Vizon dergisini kuran meslektaşı Ayşe Savaşçın ile 1989 yılında yapan Ataklı, 2011 yılında eşinden boşanmıştır. 3.evliliğini 2012 yılında TGRT Haber’in eski spikeri Seyran Savaş ile gerçekleştiren Ataklı’nın bu evliliğinden Peri bir kızı vardır.

Bakmadan Geçme