Caminin bulunduğu yerde Kur'an kursu bulunsun

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Camiler ve Kur'an Kursları'nın Güzelleşmesi Projesi münasebetiyle düzenlenen toplantıya katıldı. İşliyen, 'Caminin bulunduğu yerde Kur'an kursu bulunsun' dedi İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Camiler ve Kur'an Kursları'nın Güzelleşmesi Projesi çerçevesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök ile cami yaptırma ve yaşatma dernekleri [&hellip]

Caminin bulunduğu yerde Kur’an kursu bulunsun

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Camiler ve Kur’an Kursları’nın Güzelleşmesi Projesi münasebetiyle düzenlenen toplantıya katıldı. İşliyen, “Caminin bulunduğu yerde Kur’an kursu bulunsun” dedi

İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen Camiler ve Kur’an Kursları’nın Güzelleşmesi Projesi çerçevesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde toplantı düzenlendi. Toplantıya İl Müftüsü Burhan İşliyen, İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök ile cami yaptırma ve yaşatma dernekleri başkanları katıldı.
50 YENİ KUR’AN KURSU
İsmail Köyü Kur’an Kursu Mescidi İmam-Hatibi Hüseyin Ercan’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantıda konuşan İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kur’an kurslarının önemine dikkat çekti. İşliyen, “50 kadar yeni Kur’an kursu açtık, daha açmadığımız yerler var. Sizin desteğinizle açacağız inşallah. Caminin bulunduğu her yerde Kur’an kursu bulunsun. Bir sınıfta olsa Allah’ın adı öğretilsin, Peygamberin adı öğretilsin, ilmihal öğretilsin, ahlak öğretilsin. Biz de biliyoruz ki öğrenmeden, bilmeden olmaz. Bu sene bir şey daha yapıyoruz. Okul öncesi eğitim gören çocuklarımıza kreş Kur’an kursları açılıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bir tanesi İmam Hatip Camisi karşısında, Verem Savaş Dispanseri olarak kullanılan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden, İl Özel İdaresi’ne devredilen bir yerde. Onlar şu an kullanmıyor, inşallah açıldığında gelip görmenizi isterim. Okul öncesi eğitim kapsamında 4-6 yaş arası kursu açıyoruz orada Allah nasip ederse çocuklarımız kalacak” dedi.
YENİ BİR HİZMET
Anneler için önemli bir hizmeti yerine getirdiklerini kaydeden İşliyen, “Anne çocuğu olduğu için bırakıp kursa gelemiyor. Biz ne yaptık? Kursun bir bölümünü 50 metrekarelik bir bölümünü oyuncaklarla, çocuklara yönelik onlara hitap eden lavabolarla, teçhizatla donanmış bir şekilde çocuk kreşi yapacağız. Oraya halk eğitim marifeti ile okul öncesi eğitim verebilecek kursiyerler görevlendiriyoruz. Rehber, okul öncesi eğitimi almış öğretmenlerimizi oraya yönlendiriyoruz. Anne çocuğunu kreş kısmına bırakıyor, kendisi Kur’an kursu kısmına geçiyor. Öğlene kadar kendisi Kur’an-ı Kerim öğreniyor, çocuk da dualarla Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Hem oyunlarla meşgul oluyor öğlen de birlikte çıkıp annesi ile birlikte gidiyorlar” diye konuştu.
İŞLİYEN’DEN UYARI
Cemaati olmayan camilerdeki görevlendirmeler hakkında da bilgi veren İşliyen, “Birbirine yakın camilerde görevlisi izne ayrıldığı zaman geçici görevli veremeyeceğiz. Lütfen itiraz etmesinler. Keçe Pazarı ile Arap Mescit arası 50 metre vardır. Keçe Pazarı Camii’nde kılıverin. Öyle alıştırmışız ki bunu siz de cemaatle paylaşın diye söylüyorum. Cemaatten herkes kendi evinin bir odasına mescit isteyecek. Bunu yapmamak lazım. Bu konuda cemaatinizle paylaşırsanız, anlayış bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantıda İl Dernekler Müdürü Ahmet Gök de cami derneklerinin önemine dikkat çekti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme