Camilerin yüzde 99'unu millet inşa etti

Temel atma ve açılış töreni için Afyonkarahisar'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye'de camilerin ve Kuran kurslarının yüzde 99'unun millet tarafından inşa ettiğini açıkladı. Diyanet'in dünyanın her yerinde hayırseverlerin katkısıyla camii yaptığını ifade eden Görmez, yapılan camilerin her birinin Sultan Ahmet Camii büyüklüğünde olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu'nun kendisiyle ilgili sözleri hatırlatılan Görmez, siyasilere [&hellip]

Camilerin yüzde 99’unu millet inşa etti

Temel atma ve açılış töreni için Afyonkarahisar’a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye’de camilerin ve Kuran kurslarının yüzde 99’unun millet tarafından inşa ettiğini açıkladı. Diyanet’in dünyanın her yerinde hayırseverlerin katkısıyla camii yaptığını ifade eden Görmez, yapılan camilerin her birinin Sultan Ahmet Camii büyüklüğünde olduğunu aktardı. Kılıçdaroğlu’nun kendisiyle ilgili sözleri hatırlatılan Görmez, siyasilere cevap vermediğini belirtti

Afyonkarahisar’da Uydukent Mahallesi’nde yapılacak Hacı Mehmet Sayın Camii’nin temel atma törenine katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin ve mabetlerin hayırseverlerin katkısıyla yapılmasının önemine değindi. Türkiye’de inşa edilen camilerin yüzde 99’unun millet tarafından yapıldığını söyleyen Başkan Görmez, “Bu toprakları vatan kıldığımız günden bugüne her tarafına mescitleri, camileri vatanımızın ve bağımsızlığımızın simgesi olan mabetleri inşa eden hayırseverlerimize en kalbi teşekkürleri mi ifade etmek istiyorum. Camilerimizin yüzde 99 unu kuran kursları ile birlikte milletimiz inşa etti. Sadece Türkiye’de değil şu anda Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sizin yardımlarınız ve hayırseverlerimizi katkıları ile dünyanın her yerinde camii inşa ediyoruz. Moskova’da camii inşaatımız bitmek üzere, Washingdon’da camii inşaatımız bitti. Lefkoşa’da camii inşaatımız devam ediyor. Tiran, Üsküp, Pristina, Mali, Kongo ve Gana’da camii inşaatlarımız devam ediyor. Her biride Sultan Ahmet Camii büyüklüğünde Allah’a hamd olsun.” şeklinde konuştu.
Camilerin birlik ve beraberliğe önemli bir katkı sağladığını da söylediğini ifade eden Görmez sözlerini şöyle sürdürdü, “Biraz sonra bir temel atacağız ve camii inşaatı başlayacak. Ama camii imarı başlamamış olacak. Biz gönül dünyalarımızı o caminin içerisinde biz gönül dünyalarımızı Rahman’ın secdesinde buluşturmaya başladığımız zaman imarı başlayacak. Bu topraklarda sadece camilere ihtiyacımız yok. Birlik beraberliğe de ihtiyacımız var. Camiler ile birlikte müminlerin kalplerini inşa etmeye ihtiyacımız var. Bu topraklarda ebediyen birlikte barışı tesis etmeye ihtiyacımız var. Bütün dünyanın bu topraklarda birlikte inşa edeceğimiz barışa, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var”
YÜZLERİNİZ ÇOK SICAK AMA
TİTRİYORSUNUZ
Hava sıcaklığının -2 derece olduğu Afyonkarahisar’da soğuk nedeniyle konuşmasını kısa tutacağını ifade eden Başkan Görmez soğuk hava ile ilgili şunları söyledi, “Bu soğuk günde sizi üşütmeyeyim. Bu yüzden konuşmamı kısa tutacağım. Kalbiniz ve yüzleriniz çok sıcak, ama bir taraftan da titriyorsunuz.” Görmez’in sözleri hem protokolü hem de törene katılanları güldürdü.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin yapıldığı törende camiinin temelini Başkan Görmez’in ile Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner attı. Camiinin temelinin dualarla atıldığı törene Başkan Görmez’in yanı sıra Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve Afyonkarahlisarlılar katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme