• Haberler
  • Genel
  • 'Camilerimiz birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür'

'Camilerimiz birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür'

1 -7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Müftü Sinan Kazancı, 2021 Aile Yılı kapsamında seçilmiş ve atanmış yöneticilerle birlikte aileyi korumak için Afyonkarahisar'da bir bilinç oluşturma gayretini gösterdiklerini söyledi Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı,1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda Kocatepe TV'nin konuğu oldu. Kazancı, Burcu Aydın'ın sorularını cevaplandırdı. BU YILIN [&hellip]

1 -7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle açıklamalarda bulunan Müftü Sinan Kazancı, 2021 Aile Yılı kapsamında seçilmiş ve atanmış yöneticilerle birlikte aileyi korumak için Afyonkarahisar’da bir bilinç oluşturma gayretini gösterdiklerini söyledi

Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı,1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda Kocatepe TV’nin konuğu oldu. Kazancı, Burcu Aydın’ın sorularını cevaplandırdı.
BU YILIN TEMASI CAMİ DİN GÖREVLİSİ VE VEFA
Burcu Aydın: Tüm din görevlilerinin 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyoruz. Bu yılın teması nedir?
Sinan Kazancı: Her yıl olduğu üzere bu yılda bir ana tema belirlenmiştir. Amaç bir farkındalık oluşturmaktır. Bu yılın teması “Cami Din Görevlisi ve Vefa” olmuştur. İnşallah bu ana tema etrafında bir takım etkinlikleri tertip etmiş olacağız. Haftamızı en güzel şekilde idrak ederek toplumumuzda bir farkındalık ve bilinç oluşturma gayretini gösteriyoruz.
CAMİİLERİMİZ VE DİN GÖREVLİSİ HOCALARIMIZ AYRILMAZ BİR BÜTÜN
Burcu Aydın: Bu özel hafta doğrultusunda Peygamber Efendimizin (SAV) kültürel mirasçıları ve din adamlarıyla ilgili olarak neler söylemek istersiniz?
Sinan Kazancı: Cami kelime anlamıyla toplayan biraraya getiren demektir. Camilere insanlar hem Allah’a ibadet yapmak için gelirler hemde biraraya gelerek topluca dua ederler. Ama camilerimizi sadece namaz kılınan, dua edilen yerler olarak görmemek lazımdır. Camiler birlik ve beraberliğimize katkı sunan mekânlardır. Bizim gelecek nesillerimize kültürümüzü, bilgi birikimimizi aktardığımız yerlerdir. Aslında dini ve milli eğitimin yapıldığı yerler hem vaaz kürsülerinde hem minberlerde, hutbelerde hem yaz Kur’an Kurslarında hemde namaz öncesi ve namaz sonrasında milletimizi dini ve ilmi konularda bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Camilerin geçmişte çok ciddi manada fonksiyonları vardı. Aslında bu fonksiyonları bir dönem sadece namaz kılmaya yönelik gibi algılanmaya başlamış olsada her geçen gün camilerimizin müştemilatlarında hem belli bir yaşın üzerinde olanlara hem bütün kitlelere, 4-6 yaş Kur’an Kurslarımızın öğrencilerine, hanımefendilere yetişkin Kur’an Kursları olarak ciddi manada eğitimlerin verildiği yerlerdir. Geçmişte devlet çok önemli kararlarını camilerde almıştır. Yeri gelmiş camiler karargâh olarak da kullanılmıştır. En önemlisi elbette olmazsa olmazlardan bir tanesi camilerimizdeki din görevlisi hocalarımızdır. Allah onların hepsinden razı olsun. Din görevlilerimiz dini ibadetlerimiz konusunda rehberlik yaparlarken bilmediklerimizi öğretirler. Dini ve milli konularda bilinçlenmenin mücadelesini verirler. Hocalarımız sadece camileri açıp kapatan, ezan vakti olduğunda ezanını okuyan namazını kıldıran olarak değil aslında toplumla sürekli iç içe olan hocalarımızdır.
TDV KİTAP KAHVE TÜRKİYE’NİN SAYILI KİTAPEVLERİ ARASINA GİRDİ
Burcu Aydın: Erenler Mahallesinde Türk Diyanet Vakfının (TDV) Kitap Kahve Projesi hayata geçirildi. Son derece olumlu geri dönüşler var. Sizin değerlendirmeniz ne olur?
Sinan Kazancı: Rabbimize nihayetsiz şükürler olsun Afyonkarahisar ilimize böylesine güzel bir eseri kazandırmak nasip oldu. Bu çalışmada en büyük pay sahiplerinin başında Sayın Valimiz Gökmen Çiçek beyefendi geliyor. Allah kendilerinden razı olsun. TDV Kitap Kahve’yi açmak bize Erenler bölgesinde nasip oldu. Burası önemli bir bölge malum olduğu üzere öğrencilerimizle birlikte 20 bin nüfusa hitap eden geniş bir kitlemiz vardır. Yaklaşık 1200 metrekarelik 3 katlı bir alanda, 42 farklı kategoride 15 bin farklı çeşit kitap vardır. Kafesi ve ikramlarıyla, localarıyla, çok amaçlı salonlarıyla, okuma salonlarıyla konsept çok ciddi manada güzeldir. İlimizin en büyük kitapevi olması hükmünü taşımakla beraber Türkiye’de de sayılı kitapevleri arasına girmiş olacağı kanaatindeyim. Burayı Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in ufku ve vizyonu sayesinde TDV yetkililerimizle istişareli bir şekilde hayır sahiplerimizin destekleriyle açtık. Bu hususta ismini zikretmezsem vefa temasınada uygun olmaz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in talimatlarıyla sürekli yanımızda olan Vali Yardımcımız Sayın Mehmet Keklik beyefendiden de Allah razı olsun.
SAĞLIKLI AİLE SAĞLIKLI TOPLUMUN TEMELİDİR
Burcu Aydın: 2021 Aile Yılı Projesinin gidişatına yönelik düşünceleriniz nelerdir?
Sinan Kazancı: Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’in riyasetinde 2021 Yılı Afyonkarahisar’da Aile Yılı olarak benimsendi. 2021 Aile Yılına özel her ay bir tema işlenmek şartıyla 12 aya yayılmış bir plan proje yaptık. Aile Yılına özel yapılan planlama doğrultusunda Kocatepe Gazetesi’nde her ay o ayın temasıyla ilgili bir Müftülük makalesi yayınlanıyor. O ayın konusuyla ilgili camilerimizde her Cuma günü vaaz yapılıyor. Televizyon kanallarında ayın teması doğrultusunda yayın yapılıyor. Toplumsal farkındalık ve bilinç oluşturulmasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. Aile toplumun temel yapısı, çekirdeğidir. Eğer bir toplumda aile sağlamsa o toplumda sağlamdır. Eğer ailelerde bozulma ve dejenerasyon başladıysa o toplumda da yavaş yavaş çöküş başlayacak demektir. Sağlıklı aile sağlıklı toplumun temelidir. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, Milletvekillerimiz başta olmak üzere tüm kurumlarımızın yetkilileriyle beraber aileyi korumak için Afyonumuzda bir bilinç oluşturma gayretini gösteriyoruz. >> Burcu AYDIN’ın Özel Röportajı

Bakmadan Geçme