Camilerde Osmanlı geleneği – Kocatepe Gazetesi

Hadis-i şerifler ışığında, Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyayı şereflendirdiğinde mübarek annesi tarafından kendilerine süt ikram edildiği yine ayrıca Miraç’a çıkarken de Cenab-ı Allah cc tarafından kendisine süt ikram edildiği bilinmektedir.Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, ecdadımız Osmanlı'nın da mübarek hadiselerden ilham alarak, Mevlid ve Mirac gecelerini ‘süt günü’ olarak [&hellip]

Hadis-i şerifler ışığında, Peygamber Efendimizin (s.a.v) dünyayı şereflendirdiğinde mübarek annesi tarafından kendilerine süt ikram edildiği yine ayrıca Miraç’a çıkarken de Cenab-ı Allah cc tarafından kendisine süt ikram edildiği bilinmektedir.
Konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunan Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürü Cem Kasapoğlu, ecdadımız Osmanlı’nın da mübarek hadiselerden ilham alarak, Mevlid ve Mirac gecelerini ‘süt günü’ olarak kutladığını; camilerde, dergâhlarda ve Kur’an kurslarında düzenlenen Mevlid programlarından sonra süt dağıtıldığını söyledi.   
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın tavsiyesi, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın talimatıyla bu yıl ilk kez yatsı namazından sonra halka süt dağıttıklarını söyleyen Kasapoğlu, Osmanlı geleneğini devam ettirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise Afyonkarahisar Belediyesi olarak geleneği sürdürmenin manevi huzuru içerisinde olduklarını dile getirerek tüm vatandaşların Mirac Kandilini bir kez daha tebrik etti.
Cami çıkışı görüşlerini bildiren vatandaşlar ise Belediye’nin böyle güzel bir geleneği sürdürmesinin oldukça anlamlı olduğuna dikkat çekerek Başkan Çoban’a teşekkür ettiler. 

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de süt dağıttı

Afyonkarahisar İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından 13 Nisan Cuma günü idrak edilen Mirac Kandili nedeniyle süt dağıtıldı. Selçuklu Camii’nden yatsı namazı sonrası çıkan vatandaşlara süt ikramında bulunuldu. 

Bakmadan Geçme