• Haberler
  • Genel
  • Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, düzenlediği basın toplantısında Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı hakkında geniş bilgiler verdi. Kaya, Türk Milleti'nin ve Afyonkarahisar halkının Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı Mabetler memleketin tapusu 1–7 Ekim tarihlerinde idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini düzenlediği basın toplantısında anlatan Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, camilerimizin Yüce Allah’ın yeryüzündeki [&hellip]

Camiler ve din görevlileri haftası kutlanıyor

Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, düzenlediği basın toplantısında Camiler ve Din Görevlileri Haftası programı hakkında geniş bilgiler verdi. Kaya, Türk Milleti’nin ve Afyonkarahisar halkının Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı

Mabetler memleketin tapusu
1–7 Ekim tarihlerinde idrak edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinliklerini düzenlediği basın toplantısında anlatan Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, camilerimizin Yüce Allah’ın yeryüzündeki en kutsal evleri olduğuna değindi. Camilerde yalnız Allah’a ibadet edilip, O’nun rızası için faaliyette bulunulduğunu aktaran Kaya; “İnsanlığın kurtuluş ve huzuru için dualar edilir. Tarihte fabrikasız, kütüphanesiz, hapishanesiz ve hastanesiz şehirler görülmüştür, ancak mabetsiz toplum asla. Atalarımızın diliyle memleketin tapusu görülen mabetler her yerde şehrin kalbi mesabesindeki mer-kezlerinde oturtulmuştur. Bu bakımdan mabet geleneğinin mazisi insanlık tarihi kadar eskidir.” dedi.
Din görevlileri sevilen kişiler
İl Müftüsü Mustafa Kaya, din görevlilerinin gördükleri hizmetlerle camilerle bütünleşip cami dışı faaliyetleri ile toplumun sevilen ve aranan kişileri olduğunun altını çizdi. Müftü Kaya; “Toplumsal hayatımızın nizam ve intizamı büyük ölçüde camii görevlilerinin gayret ve faaliyetlerine bağlıdır. Görevlilerimizin bu manada ülkemiz genelinde gerçekleştirdikleri ve giderek yoğunluk kazanan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanında, çevre bilinci oluşturma, insan hakları, eşitlik, hoşgörü, sevgi ve barış gibi evrensel değerleri pekiştirme yönünde harcadıkları her türlü çaba takdir ve iftiharla izlenmektedir. Bu duygular içerisinde aziz milletimizin, Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin, özellikle ulvi din hizmetinin gönüllü hizmetkârı olan din görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri haftasını tebrik ediyorum. Bu hizmeti ifa edip ahrete göç edenlere Allah’tan af ve mağfiret diliyor, halen çalışanlara da sağlık, afiyet ve üstün başarılar diliyorum.” diye konuştu.
Zengin etkinlik programı
Türkiye genelinde cami sayısının 100 bin olduğunu ifade eden İl Müftüsü Mustafa Kaya, Afyonkarahisar’da toplam cami sayısının bin 103 olduğunu bildirdi. Camilerin 219 tanesinin merkezde, 884 tanesinin ise ilçelerde olduğunu dile getiren Müftü Mustafa Kaya sözlerine şöyle devam etti: “İlimizde toplam bin 277 din görevlisi bulunmaktadır. Bunlarının 126’sı Kur’an Kursu öğreticisi, 922’nın İmam, 229’u Müezzin’dir. Türkiye genelindeki personel sayısı 130 bindir. Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programımız kapsamında dün Sayın Valimizi ziyaret ettik. Bugün İmaret Camii’nde ikindi namazını müteakip Kur’an-ı Kerim Ziyafeti gerçekleştirilecek. Bütün halkımız davetlidir. Yine bugün saat 10.00’da esnaf ziyaretimiz olacak. Sayın Valimizin katılımıyla yarın saat 09.00’da Belediye yemekhanesinde kahvaltı verilecek. Aynı gün saat 10.00’da Hastane, Cezaevi ve Huzurevi ziyaret edilecek. Perşembe günü saat 17.00’de İmaret Camiinde Hatim ve Mevlit Programı, Cami Bahçesinde Kitap Sergisi açılışı, sabah saat 10.00 ile 12.00 arasında da Ulu Cami, İmaret ve Türbe Camii ziyaretleri gerçekleştirilecek. Cuma günü de Müftülük Konferans Salonunda saat 14.00’de konferans ve aynı saatte Kan Bağışı etkinliği gerçekleştirilecek.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme