• Haberler
  • Genel
  • “Camiler karanlıkta kalmasın” eylemi – Kocatepe Gazetesi

“Camiler karanlıkta kalmasın” eylemi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar’daki muhtarlar, cami ve parklarda aydınlatma yapılmaması dolayısıyla İmaret Camii önünde basın açıklaması yaptı. Muhtarlar, cami ve parkların aydınlatılmamasını, ellerinde mum tutarak anlattılar Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye muhtarlar, park ve camilerde aydınlatma yapılmamasını mum yakarak protesto ettiler. Yatsı namazı sonrasında İmaret Camii’nin önünde bir araya gelen muhtarlar adına açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği [&hellip]

"Camiler karanlıkta kalmasın" eylemi

Afyonkarahisar’daki muhtarlar, cami ve parklarda aydınlatma yapılmaması dolayısıyla İmaret Camii önünde basın açıklaması yaptı. Muhtarlar, cami ve parkların aydınlatılmamasını, ellerinde mum tutarak anlattılar

Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkarahisar Şubesi’ne üye muhtarlar, park ve camilerde aydınlatma yapılmamasını mum yakarak protesto ettiler. Yatsı namazı sonrasında İmaret Camii’nin önünde bir araya gelen muhtarlar adına açıklama yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Afyonkara-hisar Şubesi Başkanı Süleyman Akagündüz, “Özelleştirme kararı ile birlikte bilindiği gibi TEDAŞ da özelleşti. Özelleşme akabinde bu kutsal mekanlarımızdan olan cami ile çocuklarımızın öğrenim gördüğü okullar, park ve bahçenin aydınlatma işi de sona erdi. Bu mekanlar artık karanlığa gömüldü” dedi.
“İbadetlerimizi mum ışığında mı yapacağız?”
Konuyla ilgili olarak yetkililerle görüştüğünü hatırlatan Akagündüz, “Bu görüşmeden sonuç almadık. Belediye’den destek alınması gerektiğini söylediler. Fakat Afyonkarahisar Belediyesi’nin bu konuda sorumluluğu yok. Bu iş, Belediye’nin işi değil. Artık bu karanlık alanlarda mumla mı gezeceğiz? İbadetlerimizi mum eşliğinde mi yapacağız?” diye sordu.
Süleyman Akagündüz, konuşmasına şu ifadelerle devam etti:
“Sosyal sorumluluğunuz gereği, eskiden olduğu gibi bu alanları aydınlatmanız lazım. Bu konuda yasal düzenleme yapılacaksa milletvekilleri-mizin desteğini bekliyoruz. Karanlıktan kurtulup aydınlığa kavuşmak adına herkesin üzerine düşeni yapması lazım.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme