• Haberler
  • Genel
  • Camiler Haftası'nda anlamlı panel – Kocatepe Gazetesi

Camiler Haftası'nda anlamlı panel – Kocatepe Gazetesi

4 Ekim Perşembe günü İl Müftülüğü’nce Camiler Haftası kapsamında düzenlenecek olan iki oturumlu panelin ilk oturumunda “Prof. Dr. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği” ikinci oturumda ise “Hadislerin -Sünnetlerin Anlaşılması” başlıklarında konuşmalar yapılacak 4 Ekim Perşembe günü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilecek olan “Prof. Dr. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği” panelinin [&hellip]

Camiler Haftası’nda anlamlı panel

4 Ekim Perşembe günü İl Müftülüğü’nce Camiler Haftası kapsamında düzenlenecek olan iki oturumlu panelin ilk oturumunda; “Prof. Dr. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği” ikinci oturumda ise “Hadislerin -Sünnetlerin Anlaşılması” başlıklarında konuşmalar yapılacak

4 Ekim Perşembe günü Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda gerçekleştirilecek olan “Prof. Dr. Kamil Miras’ın Hayatı, Şahsiyeti ve İlmi Kişiliği” panelinin birinci oturumu saat 10.00’da başlayacak. İlk oturumun başkanlığını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nesimi Yazıcı yapacak.
Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden; Öğretim Üyesi Şamil Dağcı “Kamil Miras’ın Fıkhi Yönü”, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul “Kamil Miras’ın Hadisçilik Yönü”, Öğretim Üyesi Doçent. Dr. Müfit Selim Saruhan “Kamil Miras’ta Ahlak Düşüncesi” başlıklarında konuşacaklar. Öğleden sonra aynı salonda saat 14.00’de başlayacak olan “Hadislerin -Sünnetlerin Anlaşılması” başlıklı ikinci oturumun başkanlığını AKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kasım Turhan yapacak.
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik “Günümüzde Halkın Sünnet-Hadis Anlayışı”, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yücel “Hadislerin Anlaşılmasında Dikkat Edilmesi Gereken Temel Kurallar” ve Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent. Dr. Adil Şen “İslam Medeniyetinde Hadisin-Sünnetin İzleri” başlıklarında konuşacaklar. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme