Camiiler ve din görevlileri hayatın parçası

13-19 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftası başlangıcında hafta etkinliklerini basın toplantısı düzenleyerek açıklayan İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, camiiler ve din görevlilerinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası'nın Kurban Bayramı'na rast gelmesi nedeniyle bakan onayı alınarak 13-19 Ekim tarihleri [&hellip]

Camiiler ve din görevlileri hayatın parçası

13-19 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftası başlangıcında hafta etkinliklerini basın toplantısı düzenleyerek açıklayan İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, camiiler ve din görevlilerinin hayatın vazgeçilmez bir parçası olduğunu vurguladı

İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Kurban Bayramı’na rast gelmesi nedeniyle bakan onayı alınarak 13-19 Ekim tarihleri arasında kutlanmasına karar verildiğini açıkladı. Kolcu düzenlediği basın toplantısında Müftülüğün hazırladığı program hakkında bilgi verdi.
GEÇ KALMA GENÇ GEL
Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nın son derece önemli bir hafta olduğunu söyleyen Galip Kolcu, etkinlikler kapsamında camiilerin toplumdaki yerinin anlatacağını kaydetti. Camiilerin bugüne kadar birlik ve beraberliği sağlayan merkezler olduğuna dikkat çeken Kolcu; “Camiilerimizi din eğitimin aldığımız, barışın, kardeşliğin, eğitimin merkezi olmuştur. Bundan sonrada camiilerimiz aynı görevi daha da geliştirerek devam ettirecektir. Bu yıl ki Camiiler ve Din Görevlileri Haftası’nın teması ‘Gençlik ve Camii’dir. Bu tema için bir slogan geliştirildi, ‘Geç Kalma Genç Gel.’ Bununla gençlerimizin camiilere genç yaşta gelmelerini sağlamaktır. Peygamber Efendimizin (SAV) bir hadisinde gençleri överken, ‘O gençler ki kalpleri camii ile ilgilidir. Devamlı camiileri düşünürler, camiilerde ibadet ederler.’ şeklindedir. Diyanet İşleri Başkanlığı bu hadisten hareketle ‘Geç Kalma Genç Gel.’ sloganını şiar edinmiştir. Bu yılın en ağırlıklı konusu ‘Camiiler ve Gençlik’ olacak.” dedi.
KONFERANS VE PANEL DÜZENLENECEK
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, 16 Ekim Perşembe akşamı saat 20.30’da Müftülük salonunda AKÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent. Dr. Mücahit Gültekin tarafından “Modern Hayatta Gençlerle İletişim Kurma” konulu bir konferans verileceğini söyledi. Kolcu; “13-19 Ekim Camiiler ve Din Görevlileri Haftası programı kapsamında 13-14-15 Ekim tarihlerinde Taş Medrese’de İmam Hatip Camii İmam Hatibi İsmail Yüksel’in kara kalem resim çalışmaları sergilenecek. 17 Ekim Cuma günü bayanlara özel olarak hazırlanan programda Ankara Merkez Uzman Vaizesi Aynur Sağlam ve İstanbul Avcılar Müftülüğü Uzman Vaizesi Şadiye Çimen tarafından ‘Modern Dünyada Gençlik, Din ve Değerler’ başlıklı panelde konuşacaklar. Bunların yanında Huzurevi ziyaretleri, gençlerle toplantılar yapılacak. Esnaf ziyaretlerinde bulunulacak, resmi ziyaretlerin yanında Bilgi Evleri ziyaret edilecek. Hutbeler okutulup, vaazlar verilecek. Camiiler ve Din Görevlileri Haftasını inşallah dop dolu yaşayacağız.” diye konuştu.
CAMİİLER ÜLKENİN TAPULARI
Camiiler ve Din Görevlileri Haftası içerisinde camiilerin bakım ve temizliklerinin yapılacağını belirten Galip Kolcu, camiilerin her zaman temiz ve bakımlı olup ihmal edilmemesi gereken ibadet yuvaları olduğunu vurguladı. Camiilerin ülkenin tapuları olduğunu belirten Kolcu; “Camiilerimiz bu ülkenin bize ait olduğunu belgeleyen tapularımızdır. Bu tapularımızı sağlam tutacağız, eskitmeyeceğiz, yıpratmayıp, yıktırmayacağız. Bu hafta bizlere camiilerimizin önemini bir kez daha hatırlatmış olacak.” şeklinde konuştu.
GAZZE HASSASİYETİNE TEŞEKKÜR
İki konuda topluma teşekkür etmek istediğini ifade eden Kolcu şöyle konuştu: “Bilindiği üzere bir süre önce Yahudi İsrailliler, Gazze’ye saldırarak taş üzerinde taş bırakmadılar. İki binin üzerinde kardeşimizi öldürdüler. Bunun üzerine düzenlenen kampanyaya ilimizden camiilerimizde toplanan yardım miktarı 754 bin TL’dir. Biz bu münasebetle toplumumuza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu toplanan rakamdır. Banka hesaplarına yatırılan miktarı ise biz bilemiyoruz. Muhtemelen bir milyon lira civarında bir rakama ulaşmıştır. Bu hassasiyet dolayısıyla biz Müftülük olarak Afyonlu kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz.”
450 KURBAN DERİSİ BAĞIŞLANDI
İl Müftü Yardımcısı Galip Kolcu, Kurban Bayramı öncesi düzenlediği basın toplantısında Diyanet Vakfının ilk defa bu yıl makbuz karşılığı kurban derisi toplamak için komisyon oluşturduğu duyurusunda bulunduğunu hatırlattı. Halkın bu duyuru sonrası kurban derilerini Diyanet Vakfı’na vererek destek verdiğini belirten Kolcu şunları söyledi: “Toplumumuz ilgi gösterdi. Bu nedenle de çok teşekkür ediyorum. Üç yüz tane büyükbaş, 150 tane de küçükbaş hayvan derisi verildi. Biz kurban derilerinden elde edilen parayı Kuran kurslarımızın iaeşinde kullanacağız. Bu münasebetle de ayrıca teşekkür ediyoruz.”
12 OKULDAN 12 CAMİİYE ZİYARET
Camiiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü ile işbirilği yaparak 12 okulun öğrencilerinin 12 camiiyi ziyaret edeceklerini anlatan Kolcu şu ifadelere yer verdi: “Genç yavrularımıza bu hafta vesilesi ile camiilerimiz ve önemi hakkında bilgiler vereceğiz. Camiiler ve Din Görevlileri Haftasının hayırlı olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi.
DİN GÖREVLİLERİ 7-24 GÖREVDE
Kocatepe Gazetesi muhabirinin haftanın din görevlilerini de kapsadığını onlara yönelik neler söylemek istediği sorusunu cevaplandıran Kolcu sözlerini şöyle sürdürdü: “Din görevlilerimiz günün 24 saati görevdeler. Doğumdan, düğünden, hastalıktan, ölüme kadar hayatın her aşamasında görevdeler. Her türlü konuda din görevlilerimiz görevleri başındalar. Çalışmalarını güzel şekilde yürütüyorlar. Eksiklikler tabii var. Bunun tedariki için Başkanlığımız hizmet içi eğitim kursları yapıyor. Mesleki ve beşeri münasebetlerimiz anlamında çalışmalarımız var. Din görevlileri için özlük durumunda iyi gelişmeler var. Eğitim durumunda daha önceki yıllarda orta derece de okul mezunu iken artık en az ön lisans mezunu din görevlilerimiz hizmet vermektedir. İçerisinde yüksek lisans yapanlar, doktora yapanlar var. Yeni atananlar zaten lisans ilahiyat mezunları oluyor. Bu yıl çalışmalarını beğendimiz yaklaşık 60 arkadaşımıza Doçent. Dr. Mücahit Gültekin’in konferansı sonrası teşekkür belgesi vererek onore edeceğiz.”
>> Burcu AYDIN’ın haberi

Bakmadan Geçme